Шофьори все по-често сядат зад волана не само пияни, но

...
Шофьори все по-често сядат зад волана не само пияни, но
Коментари Харесай

Десетки пъти повече сядат надрусани зад волана


Шофьори все по-често сядат зад кормилото освен пияни, само че и надрусани. При хванатите зад кормилото след приложимост на опиати се регистрира същински взрив. Броят им е повишен десетки пъти за последните 4 години. А максимален е процентът на водачите, седнали зад кормилото след приложимост на амфетамини и метамфетамин, съобщи Нова телевизия.

Шофьорите, използвали опиати, се усилват фрапантно напоследък. 2700 са единствено от началото на годината. А 4 пъти се е нараснал единствено броят на надрусаните с амфетамини и метаамфетамини, седнали по-късно зад кормилото. На процедура този вид дрога може да си подготви всеки, даже в домашни условия. В интернет изобилства от предписания.

" С въвеждането на тестванията за опиати от " Пътна полиция ” се следи взрив на разкриваемостта на използването им от водачите ”, споделя пред Нова телевизия доктор Александър Канчелов, експерт по психиатрия и зависимости. По думите му използването на упойващи субстанции не е нещо ново. " За страдание, от няколко десетилетия използването им от младежите, които са по-незряли и склонни да подценяват рисковете, е всеобща ”, означи той.

" Ние нямаме съответна политика към използването на алкохол ”, заяви още специалистът. И добави, че тактиката за приложимост на опиати се основава няколко години и не се извършва. Д-р Канчелов поучава родителите да обръщат задоволително внимание на децата си.

Хванатите да карат след приложимост на опиати обаче към този момент ще ни глобяват електронно и непосредствено на пътя - без дълго писане и очакване. Санкцията ще се отразява незабавно и в осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи. А пътните служители на реда в цялата страна към този момент са подготвени да работят с новата система./ inews.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР