Шофьори на линейки от ЦСМП отново излязоха на протест, след

...
Шофьори на линейки от ЦСМП отново излязоха на протест, след
Коментари Харесай

По-високите заплати пак не стигнаха до шофьорите на линейки


Шофьори на коли за спешна помощ от ЦСМП още веднъж излязоха на митинг, " откакто Тристранката ощети водачи, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти ".

Синдикат " Защита " упорства за заслужено систематизиране на отделените средства за увеличените на заплатите в Спешна помощ.

Шофьорите се събраха в 11 ч. пред Министерство на здравеопазването, с цел да връчат ключовете на отрасловия министър Христо Хинков и с искане за нова среща.

" Ще внесем писмо в Министерски съвет с искане за заслужено систематизиране на средствата на работещите в центровете за незабавна помощ ", съобщи ръководителят на синдиката Красимир Митов, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди дни, по време на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето, беше контрактувано възнагражденията в центровете за незабавна помощ по категории личен състав. Тази мярка обаче не отговаряла на обещаното от министър Хинков .

На 7 август, по време на среща със здравния министър Христо Хинков, бяха обсъждани нараствания на възнагражденията, които предвиждаха заплатите на водачите да се усилят с 600 лв., на фелдшерите - с 500, на лекарите - с 400, на медицинските сестри - с 330, и на санитарите - със 160 лв..

Според Митов, в случай че в този момент заплатите на работещите в центровете се усилят с по 22 на 100, това няма да докара до желаното от тях нарастване по категории.

 Синдикат
Синдикат " Защита " упорства за по-големи заплати за работещите в Спешна помощ

С приемането на Бюджет 2023 бяха планувани спомагателни 30 млн. лева за работещите в центровете за незабавна здравна помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР