Пилотът на NASCAR Ноа Грагсън е отстранен за харесване на нечувствителен мем в социалните медии

...
Шофьорът Ноа Грагсън е отстранен за неопределено време от NASCAR
Коментари Харесай

Шофьорът Ноа Грагсън е отстранен за неопределено време от NASCAR и Legacy Motor Club поради харесване на нечувствителен мем със снимка на лицето на Джордж Флойд.

„Разочарован съм от себе си поради липсата на внимание и действия в социалните медии“, публикува Грагсън в събота. „Разбирам сериозността на тази ситуация. Обичам и ценя всички. Опитвам се да се отнасям към всички еднакво, без значение кои са те. Обърках всичко просто и просто.“

Джош Бери ще бъде на No. 42 Chevrolet в неделното състезание на Michigan International Speedway, за да замени Gragson.

загина през 2020 г., след като бял полицай коленичи на врата му в продължение на 9 1/2 минути. Смъртта му предизвика масови протести по целия свят и наложи национално разчитане на расовата несправедливост.

След смъртта на Флойд NASCAR забрани флага на Конфедерацията на събития и места, след като Bubba Wallace - единственият чернокож шофьор - каза за него „нямаше място“ в спорта. По-рано същата година пилотът от серията Купа Кайл Ларсън използва расова обида, докато играе видео игра. Chip Ganassi Racing уволни Ларсън и той беше отстранен от NASCAR, което изискваше от него да завърши курс за обучение за чувствителност, за да бъде възстановен.

NASCAR каза, че Gragson е нарушил поведението на членовете на своя правилник, без да предоставя подробности.

„Действията му не представляват ценностите на нашия отбор“, се казва в изявление на Legacy Motor Club.

25-годишният Грагсън, който е от Лас Вегас, е в първия си пълен сезон в сериите за Купата и е номер 33 по точки.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР