Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече

...
Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече
Коментари Харесай

Уволниха пияния шофьор, превозвал деца край Варна

Шофьорът на учебен рейс, засечен да вози деца пийнал, към този момент е дисциплинарно уволнен. Това заяви пред NOVA зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

Случаят е от град Вълчи дол. Проверката с дрегер сподели 1,99 промила алкохол в кръвта. 55-годишният лидер минал медицински обзор преди да седне зад кормилото, само че не е бил тестван за алкохол преди работа. Причината е, че в учебното заведение не разполагат с дрегер. След случая от общината дават обещание да засилят контрола над водачите на учебни рейсове.

„ Шофьорът е чиновник на Община Вълчи дол. Той е правилен, порядъчен, виновен и обстановката, в която той изпадна за нас в действителност е доста огромна изненада. Имам информация, че той е дисциплинарно уволнен ”, сподели зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

„ Не съм говорила с него. Вчера разбрах от кмета за обстановката. Той е водач, който беше желан за екскурзии. Децата го харесват, учителите го избират ”, сподели още тя.

„ Лично аз го видях. Не ми направи усещане да е несъответстващ. Държеше се напълно обикновено. Изглеждаше изтощен, само че никога не е бил несъответстващ ”, разяснява зам.-директорът на учебното заведение Пенка Стоянова. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР