Шофьорът на тира, поради заспиване, първо минава в дясната част

...
Шофьорът на тира, поради заспиване, първо минава в дясната част
Коментари Харесай

Председателят на АПИ разкри защо ТИР запуши „Тракия“ и предупреди за гумите и фалшивите сигнали

Шофьорът на тира, заради заспиване, първо минава в дясната част на платното, по-късно завива наляво отива в разграничителната мантинела, обръща се и блокира и двете платна на Автомагистрала „ Тракия “. Взехме незабавно ограничения, започнахме почистване. Самото катурване обаче на 50-тонната комбинация е много съществено тествания. Товарът е под митнически надзор. Никой нищо не може да пипа без да дойдат митническите управляващи. Това сподели ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инженер Дончо Дончев в ефира на Българска национална телевизия, разяснявайки вчерашния случай на аутобана. „ Това е главната причина за забавянето. Автомагистралата не сме я затваряли, само че запушване имаше поради високия трафик “, добави той.

Той акцентира, че при големия брой тирове по пътната мрежа един е задоволителен да сътвори проблеми. „ Друг ТИР на „ Тракия “ заради безпределно износени гуми съумя да блокира автомагистралата. Изтеглихме го. Но по-късно блокира шест снегопочистващи машини. Сами виждате, че неналичието на гуми и 6000 или 7000 тира могат да блокират автомагистралата. Изводът от тези катастрофи е, че в никакъв случай водачите не би трябвало да потеглят с летни или зимни износени гуми, изключително в планинските проходи. Ако автомобилът е с летни гуми и на пет милиметра сняг не може да потегли и основава огромни проблеми. За този проблем страната харчи неимоверно доста пари “, сподели Дончев.

По думите му, напоследък стартира и подаването на подправени сигнали за тапи и закъсали коли. „ Вчера има най-малко едно 15-20 сигнала – в Монтана, Перник, Кюстендил. На такива сигнали са били изпратени най-малко 15 машини. Те са били пренасочени. България има пътна мрежа колкото обиколката на екватора. поддръжката ѝ е много сериозна задача “, сподели още той.
Дончев акцентира, че компаниите, с които има контракти за зимно поддържане, са задоволително опитни и готови. Те непрекъснато се наблюдават. По думите му, всичките машини за разчистване на сняг през вчерашния ден са били на мястото си. Ако някъде има пропуски, ще има наказания.

Опасни сектори, където има най-вече произшествия, се проучват по доста сериозен метод. В непрекъснато сме връзка с КАТ. Всеки месец се регистрират всичките ПТП-а до най-малката детайлност за какво са станали, увери Дончев.

Попитан за Микре, той увери, че за този сектор организацията е направила всичко належащо. „ Той е фаворизиран от позиция на финансиране. Мантинели, маркировка, колчета – всичко е съвършено. Над половин милион е даден за поддръжката му. Вчера е разпореден нов одит. Драстичното нарушение на Закона за пътищата обаче основава проблеми на всички ведомства. „ Да тръгнеш да изпреварваш при непрекъсната линия, при този трафик, вдигнал се 2,.5 през последните години? Радикалното решение е строителството на автомагистрала „ Хемус “ “, бе безапелационен Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР