Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге е

...
Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге е
Коментари Харесай

С 3 акта и 7 фиша е шофьорът на катастрофиралия до Своге автобус

Шофьорът на рейса, който катастрофира в събота край Своге е с огромен опит а книжката му е от 77. На 5 август е изминал техническия обзор на рейса. Водачът има 3 акта за шофиране без колан и седем фиша за превишена скорост .

На 5 април е осъществен цялостната инспекция на рейса от ИААА , стана ясно на среща в Министерски съвет, сред премиера Бойко Борисов, министри и представители на ведомства, ангажирани по пътната сигурност и основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на тежката злополука на рейс край Своге, която взе 16 жертви.

Причината за тежката злополука към Своге би трябвало да се търси в три версии - дейностите на лидера, дейностите на превозвача и положението на пътя.

На този стадий не се изключва търсенето на наказателна отговорност от прокуратурата и на други лица разнообразни от сферата на превоза , това сподели основният прокурор Сотир Цацаров на ексклузивен брифинг след срещата.

Шофьорът се е движил с 54 км/ч а не с позволените 40, не е уведомил ИААА за дейностите си както и Министерство на превоза, че е провел такова пътешестване.

Шофьорът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е карал кола за спешна помощ в София преди да сътвори компанията си. Компанията е записана в Божурище

 21 са ранените в злополуката край Своге Обновена
21 са ранените в злополуката край Своге

Четирима от потърпевшите са с заплаха за живота

Припомняме, при тежката злополука край Своге на 25 август починаха 16 души . Сред починалите е и 13-годишно дете.

Продължава следствието на злополуката. Според данните от тахографа водачът се е движил с умерена скорост - 40-50 км в час . Пробата за алкохол на лидера също е негативна.

Ден преди злополуката е оповестено мнение, че пътят не е в положително положение, макар скъпия ремонт .

Местни поданици настояват, че въпросният сектор от пътя е рисков.

В понеделник в манастира " Рождество Богородично " , прочут и като " Седемте престола " ще бъде отслужена панихида в памет на умрелите.

 Заради проби от асфалта краткотрайно лимитират придвижването по пътя София-Мездра
Заради проби от асфалта краткотрайно лимитират придвижването по пътя София-Мездра

Обходния маршрут е Мездра - Своге - Искрец - Костинброд - София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР