Шофьорът, който в края на януари прелетя с БМВ-то си

...
Шофьорът, който в края на януари прелетя с БМВ-то си
Коментари Харесай

Пияният и друсан пловдивчанин с БМВ ще си го получи

Шофьорът, който в края на януари прелетя с БМВ-то си през кръговото на Кукленско и се заби отвън шосето в билборд, се изправи пред съда. Васил Филков се призна за отговорен и подписа договорка с прокуратурата.

Той е упрекнат за шофиране в нетрезво положение и след приложимост на дрога – кокаин. В разследване на несъответстващото положение е позволил тежка злополука.

32-годишният висшист от Пловдив и различен пък е попадал в полезрението на правосъдната система. Филков към този момент два пъти е съден за сходно нарушение, като и двата пъти се е отървавал с условни присъди.

Днес обаче Районен съд го наказа по-строго. Той ще изтърпи присъдата си от 3 месеца дейно. Васил ще бъде лишен от брошура за 3 месеца и ще заплати санкция от 250 лв.. Оказва се, че досега книжката на Филчев не е била отнемана. Той не е бил арестуван и в ареста, защото дълго време след случая е бил в кома.

Присъдата ще бъде изтърпяна при лек режим в ТПО-то.

Припомняме, че случаят стана минути преди 3:00 часа през нощта на 27 януари. Леката кола се е движила с гневна скорост по Кукленско шосе и безусловно е прелетяла през кръговото кръстовище. От там БМВ-то се е забило в билборд и гуми. Водачът е останал приклещен в купето и се наложило да бъдат рязани ламарините, с цел да го извадят.

Оказва се, че преди случая, БМВ-то е било преследвано от патрулка. Немското возило се е движило с гневна скорост по шосето. В същото време патрул е забелязал возилото и се е опитал да спре колата. Подадени са били светлинни и звукови сигнали, само че лидерът на БМВ-то даже не понижи. Напротив - дал още повече газ.

Екипът на полицията тръгнали след автомобила. Преди кръговото обаче, немската кола още повече нараснала скоростта си и вместо да завие в кръговото, траял придвижването си напряко през тревната повърхност на острова в средата на кръстовището. Зад него се образувал облак прахуляк, по-късно се чул и мощен тон от удар. Филков бил открит в безсъзнание.

В болничното заведение на Васил е била взета кръвна проба. Оказало се, че той е седнал зад кормилото друсан и пийнал. Алкохолната проба посочила 2,72 промила, а пробата за опиати - съществуването на кокаин в кръвта.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР