Школски директори не пускат ученици на семейни екскурзии. Причината е,

...
Школски директори не пускат ученици на семейни екскурзии. Причината е,
Коментари Харесай

Край на извинителните бележки по семейни причини!

Школски шефове не пускат възпитаници на фамилни екскурзии. Причината е, че родители всеобщо пускат поръчки към учебните управления за " планувано фамилно пътешестване " през образователно време. Това демонстрира инспекция в редица столични учебни заведения на в. " Телеграф ". Директори изясняват, че по този метод се нарушава образователният развой, като в доста случаи децата не могат изцяло да наваксат пропуснатото и това се отразява на техния триумф. " Защо ще си планираш пътуването, когато детето ти е в образователна година. Това е родителска безнаказаност в случай, че учениците в България имат толкоз доста ваканции. 
Не е правилно да се възнамерява фамилно пътешестване през образователно време. Да, несъмнено, има изключителни обстановки, само че тази надменност и безхаберие от страна на родителите не е допустима. По този метод демонстрират на децата, че учебното заведение не е значимо ", разяснява Надежда Николчева, шеф на столичното 31-во СУЧЕМ " Иван Вазов ". Новата разпоредба за приобщаващо обучение гласи, че при отсъстващи по фамилни аргументи до 3 дни родителят би трябвало да получи позволение от класния началник, а при 7 дни - от шефа. 
При старта на разпоредба за седем отсъствия се гласуваше на педагогичен съвет, което е една извънредно тромава процедура, тъй като той се събира през два месеца. С новата смяна шефът ще може да преценя правото за неявяване на възпитаник, което прави процедурата доста по-гъвкава. В наредбата се вършат и промени, които са свързани с броя на допустимите неизвинени отсъствия в учебните заведения. Към момента при 5 неизвинени отсъствия ученикът се санкционира със забележка, при 10 с предизвестие за пренасяне и 15 -преместване в друго учебно заведение. 
Сега школата ще могат да постановат и глоба с пренасяне на възпитаник в друга паралелка. Това обаче в множеството учебни заведения не е използвано, тъй като образователният проект е характерен и не го разрешава. Санкциите са официални. Реално единствената настояща е преместването в друго учебно заведение, само че тя се постанова в изключителни случаи, споделят ученически шефове. " Санкциите би трябвало да има своя резултат, само че това е допустимо, тогава, когато има добра връзка с родителите. 
Ако самото наказване бъде наложено, без да има положителния си звук с родители, то губи своя смисъл. Всяка една от трите наказания са прекомерно демократични на фона на бездуховната общност, която съществува. За всеки възпитаник наказванията са нужни, дори би трябвало съществено да бъдат затегнати отсега нататък " съобщи Диян Стаматов, шеф на 119-а гимназия Акад. Михаил Арнаудов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР