Школите на Левски и Манчестър Юнайтед са еднакво ефективни, установи

...
Школите на Левски и Манчестър Юнайтед са еднакво ефективни, установи
Коментари Харесай

Школата на "Левски" наравно с тази на "Манчестър Юнайтед"

Школите на " Левски " и " Манчестър Юнайтед " са еднообразно ефикасни, откри отчет на Международния център за спортни проучвания. Основен аршин са броят на създадените от даден клуб футболисти, които се състезават в 31 водещи елитни дивизии в Европа.

" Левски " и " Манчестър Юнайтед " разделят 22-ото място в класацията дружно с " Монако " и " Андерлехт ". Академиите на четирите клуба са развили по 38 играчи, които носят екипите на първодивизионни отбори.

По традиция най-продуктивна е школата на " Аякс ", която е считана за най-хубавата в света - 77 футболисти. Топ 5 се добавя от тимове от някогашния Източен блок - " Динамо " Киев (69), " Партизан " (69), " Динамо " Загреб (66) и " Цървена звезда " (61).
" Левски " до " Арсенал " в влиятелна ранглиста Школата на "сините " е №25 по успеваемост в Европа
Представителят на петте водещи шампионата (Испания, Англия, Германия, Италия, Франция) с най-предно класиране е " Реал " Мадрид. Кралският клуб е под №7 с 53-ма свои юноши.

Според дефиницията на УЕФА даден футболист е кадър на съответния клуб, в случай че е бил картотекиран за най-малко три сезона сред 15-ата и 21-ата си година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР