Школата кандидатстват на няколко етапа за големия STEM проектНазначават нови

...
Школата кандидатстват на няколко етапа за големия STEM проектНазначават нови
Коментари Харесай

Малките училища първи за модерни кабинети

Школата аплайват на няколко стадия за огромния STEM план
Назначават нови специалисти, които ще наблюдават по какъв начин се харчат 530 млн. лева по проекта за възобновяване

Получават до 600 хиляди лева

Малките учебни заведения, с до 200 възпитаници, ще бъдат с преимущество при кандидатстването по огромния STEM план. Това сподели служебният образован министър проф. Сашо Пенов при оповестяването на страта на процедурата “Училищна STEM среда ” по Националния проект за възобновяване и резистентност. По нея е планувано всички учебни заведения у нас - общо 2271, да получат финансиране, с цел да изградят свои съвременни STEM центрове и кабинети с над 530 млн. лева

“Дали сме преимущество на учебните заведения с по-малък брой възпитаници, до 200. Крайният период да предадат плановете си е 21 август, за идната група - с до 400 възпитаници, срокът е до 19 септември, а 19 октомври би трябвало да аплайват учебните заведения с над 401 възпитаници ”, уточни Пенов.

С парите от проекта ще бъде финансирано построяването на STEM кабинети по пет области - роботика и киберфизични системи, дизайн и 3D прототипиране, естествени науки, зелени технологии и стабилно развиване, математика и информатика, уточни проф. Георги Вайсилов, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация “Програма за обучение ”.

Отделните учебни заведения, според от междинния брой на учениците си в последните 3 години, ще бъдат финансирани за създаване на STEM среда със суми от 50 000 до 600 000 лева Допълнително ще има финансиране за създаване на високотехнологични свързани класни стаи, които ще разрешат обособените учебни заведения да организират взаимни образования.

В момента се организира и процедура за назначение на нови специалисти, които ще наблюдават непрекъснато по какъв начин се изразходват средствата по проекта в учебните заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР