Шкембе чорбата е най-често поръчваната традиционна храна през 2023 г.,

...
Шкембе чорбата е най-често поръчваната традиционна храна през 2023 г.,
Коментари Харесай

Любимата традиционна храна за поръчка на българите през 2023 г. е била шкембе чорбата

Шкембе чорбата е най-често поръчваната обичайната храна през 2023 година, съгласно статистиката на компанията за доставка на храни и други продукти " Глово " (Glovo) за потребителските привички през миналата година. Предпочитани в огромна степен остават американската и италианската кухни, а най-популярните ястия са били бургерите, сандвичите (дюнери и гироси) и пицата. София, Пловдив и Варна са трите водещи града с максимален брой доставки посредством приложението, оповестяват от компанията. 

По традиция в края на годината " Глово ", платформата, която обезпечава достъп до необятна гама от артикули и ястия посредством доставка, показва любопитни данни, свързани с настройките и желанията на потребителите. Анализът на информацията дава визия за новите трендове в бранша на онлайн и q-commerce търговията (бърза онлайн търговия - бел. ред) с опция да се предвиждат бъдещите направления на развиване в промишлеността. 

Интересен факт е, че българите от ден на ден избират да заобикалят опашките в супермаркетите в пиковите часове на деня, като поръчват артикули с доставка до у дома. За 2023 година наклонността за доставки от супермаркети се е повишила с 46 на 100, като прочут растеж се следи при плануваните поръчки с доставка в избран час, а също и при поръчките с алтернатива за взимане от магазина. Оказва се, че поръчката с най-вече артикули, направена посредством " Глово " през 2023 година, е от супермаркет в Перник и включва общо 116 продукта. 

Тенденцията за извършване на покупки на хранителни артикули без нужда от очакване на опашки подрежда страната ни на трето място в Югоизточна Европа по доставки от супермаркети, незабавно след прилежащите Румъния и Сърбия. 

Денят, в който сме поръчвали най-интензивно, е бил 14 февруари 2023 година За деня на влюбените българите са получавали приблизително по 35 поръчки в минута посредством " Глово ". 

Куриерът, сложил връх за максимален брой осъществени доставки посредством " Глово " за миналата година, е от Велико Търново и е обслужил съвсем 12 000 поръчки. Това са приблизително по 32 поръчки дневно в продължение на 12 месеца. Любопитен факт е, че Банкя е измежду обитаемоте места, в които са оставяни най-вече бакшиши на куриерите (приблизително на 1 от 10 поръчки). Градчето се подрежда на второ място, водено само от София, като в столицата " Глово " записва максимален % поръчки с оставени бакшиши. 

Най-голям растеж в търговията на дребно в приложението, която обгръща профилирани магазини, се следи в категорията " Домашни любимци ", където поръчките през 2023 година са се нараснали със 752 % по отношение на предходната година. Сред най-търсените артикули за животни са били храните за домашни любимци.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР