Шкембе чорбата е най-често поръчваната традиционна храна през 2023 г.,

...
Шкембе чорбата е най-често поръчваната традиционна храна през 2023 г.,
Коментари Харесай

Българите все по-често избягват опашките в пиковите часове, пазаруват хранителни стоки с доставка

Шкембе чорбата е най-често поръчваната обичайната храна през 2023 година, сочи статистиката на Glovo за потребителските привички през миналата година. Любимите кухни на българите обаче остават американската и италианската, а най-популярните ястия са бургерите, сандвичите (дюнери и гироси) и пицата. София, Пловдив и Варна са трите водещи града с максимален брой доставки посредством приложението.

По традиция в края на годината Glovo - платформата, която обезпечава доставката на голям брой артикули и ястия, показва любопитни данни, свързани с настройките и желанията на потребителите. Те дават добра визия за новите трендове в бранша на онлайн и q-commerce търговията и с тях могат да се предвиждат бъдещите направления на развиване в промишлеността.

Интересен факт е, чебългарите от ден на ден избират да заобикалят опашките в супермаркетите в пиковите часове на деня, като поръчват артикули, с доставка до у дома. За 2023 година наклонността за доставки от супермаркети се е повишила с 46%, като прочут растеж се следи при плануваните поръчки с доставка в избран час, а също и при поръчките с алтернатива за взимане от магазина.

Рекордът за 2023 година за поръчка с най-вече артикули, направена през Glovo, е от супермаркет в Перник и включва общо 116 продукта.

Тенденцията за извършване на покупки на хранителни артикули без нужда от очакване на опашки подрежда България на трето място в Югоизточна Европа по доставки от супермаркети, незабавно след Румъния и Сърбия.



Най-много поръчки през платформата са регистрирани на 14 февруари 2023 година За деня на влюбените българите са получавали приблизително по 35 поръчки в минута посредством Glovo.

Рекордът за максимален брой осъществени доставки посредством Glovo за миналата година се държи от пощальон от Велико Търново. Той е обслужил съвсем 12 хиляди поръчки - това са приблизително по 32 поръчки дневно в продължение на 12 месеца. А най-вече бакшиши на куриерите са оставяли клиентите на София, следвани от тези на Банкя.

Най-голям растеж в търговията на дребно в приложението се следи в категорията " Домашни любимци ", където поръчките през 2023 година са се нараснали със 752% по отношение на предходната година. Сред най-търсените артикули за животни са били храните за домашни животни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР