Широко разпространено е схващането, че ако кожата ви е различен

...
Широко разпространено е схващането, че ако кожата ви е различен
Коментари Харесай

Най-добрите масла за различните типове кожа

Широко публикувано е схващането, че в случай че кожата ви е друг вид от суха, то значи продуктите с естествени масла нямат място върху нея. 

Следвани от тази философия, някои от нас прекарват години, сменяйки разнообразни измиващи лосиони, хидратиращи кремове и какво ли още не, стараейки се да се отървем от непотребния себум и проблемите, непроменяемо свързани с мазната и смесена кожа. Резултатът от време на време е приемлив, само че от време на време единственото, което вършим, е да я създадем още по-мазна и още по-проблемна.

Маслата напоследък нашумяха даже и измежду най-скептичните дами, като част от главните им качества са освен фактът, че разчитат на изцяло натурални съставки, само че и способността да подхранват и лекуват кожата от вътрешната страна.

 Oils type

Правилното масло или композиция от масла, зависи от вашия вид кожа. През лятото тя е предразположена да създава повече от естественото си омазняване, по тази причина е добра концепция по време на топлия сезон да изберете по-леко масло, да вземем за пример такова от жожоба или кайсиево, изключително в случай че кожата ви е мазна. Ако имате проблеми с акнетото, жожобата също е добър избор, а също и другите по-сухи масла като лешниково и сусамово.

Сухата кожа , която през лятото и преходния сезон страда още повече от липса на хидратация, се нуждае от надълбоко поддържане, каквото й обезпечават кокосовото масло, бадемово и маслото от шеа. Олиото от арган, слънчогледовото масло и розовото масло също са мощно подхранващи, и ще оставят кожата гладка, заключвайки хидратиращите съставки в дълбочината й.

Продуктите със SPF фактор пък могат да й подействат в допълнение изсушаващо, по тази причина през нощта можете да заложите и на по-подхранващо масло, без значение от вида на кожата ви. Така те ще заздравят и защитят естественото й омазняване, което е от голямо значение за запазването на хидратацията в дълбочина.  

 Oils type 2

За естествена кожа можете да се възползвате от композиция от масла: макадамия, авокадо, розово или жожоба ще оставят лицето ви прелестно на досег и с по този начин стремежи лъчезарен загар.

В случай, че въпреки всичко се страхувате, че маслата могат да запушат порите ви и да причинят появяването на пъпки – маслата имат свойството да стабилизират и контролират прекомерното произвеждане на себум, като по този метод в действителност ви отървават от акнето. Изберете артикул, който съдържа в себе си витамини А и Е, а също и Omega-6 мастни киселини, които ще успокоят и подхранят кожата. Много значимо е и да не прекалявате с ексфолирането, защото по този метод отнемате от естественото омазняване и пречите на екосистемата на кожата да я пази от замърсяването и околната среда.

Ако пък не страдате от акне, само че понякога ви се появява по някоя и друга пъпка, третирайте единствено нея с масло от чаено дърво, което се слави със своето антибактериално деяние.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР