Широко разпространените локдауни по време на пандемията в цял свят

...
Широко разпространените локдауни по време на пандемията в цял свят
Коментари Харесай

ООН предупреждава: Замърсяването надвишава нивата отпреди пандемията

Широко публикуваните локдауни по време на пандемията в целия свят доведоха до дребен спад в равнищата на замърсяване, които обаче през днешния ден се се обръщат от краткотраен спад до равнищата отпреди пандемията, като даже ги надвишават. Това разгласи потвърдиха от Организацията на обединените народи, представени от Sky News. От Организация на обединените нации предизвестиха, че " светът се насочва в неверната посока ".

Емисиите на въглероден диоксид през първите пет месеца на тази година са били с 1,2% по-високи в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

Вредните излъчвания са нараснали в Съединените щати, в Индия и в множеството европейски страни, сочат предварителните данни от отчета. Измерванията на въздуха във всички краища на света - от Хаваите до Тасмания, демонстрират равнища на нагряващия климата газ в атмосферата, който се усилва през 2021-а и изключително през 2022 година.

И въпреки че проектите за деяние на страните в региона на климата вървят към все по-амбициозни дейности, с цел да се доближат задачите, дейностите би трябвало да бъдат седем пъти по-амбициозни. Само по този начин светът ще може да се поддържа в сходство с интернационално контрактуваната граница на стопляне от 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища.
 Петте типа възобновима сила
Петте типа възобновима сила

Възобновяемите енергийни източници в никакъв случай не са били толкоз значими, колкото през днешния ден

Годишният отчет на United in Science демонстрира, че въздействията върху климата се " насочват към неразучени територии на заличаване ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Въпросният отчет, който обобщава най-новите старания за запазване на климата, идва в края на едно мъчително горещо лято за огромна част от северното полукълбо.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Това лято донесе рекордни горещини в Обединеното кралство и Европа, тежка суша в Китай и Съединени американски щати и жестоки наводнения в Пакистан

" Няма нищо естествено в новия мащаб на тези бедствия ", акцентира Гутериш. И добави, че " те са цената на пристрастяването на човечеството към изкопаемите горива. "

Наводненията, сушите, горещите талази, рисковите стихии и горските пожари стават все по-унищожителни, чупейки върхове с тревожна периодичност. Днес има пет пъти повече свързани бедствия, свързани с времето, в сравнение с преди 50 години. Това коства на света над $200 милиона всекидневно.

До 50-те години на този век повече над 1,6 милиарда души, живеещи в стотици градове на планетата, като Берлин, Лима и Сеул, ще бъдат постоянно изложени на междинни температури от минимум 35°C, откри изследване през 2018 година.

" Тези хора ще бъдат ударени обществено и финансово ", предизвестява мрачната прогноза на Организация на обединените нации.

Учените по климата са все по-единодушни че доста от рисковите метеорологични феномени, които претърпяваме, са станали по-интензивни заради провокираното от индивида изменение на климата.

" Революция на възобновимата сила "

Докладът на Организация на обединените нации въпреки всичко дава няколко лъча вяра. Емисиите на въглероден диоксид от изгаряне на изкопаеми горива са спаднали доста в 23 страни, в това число в Съединени американски щати, Япония и Европа, през десетилетието преди пандемията.

Организация на обединените нации приканва за " гражданска война на възобновимата сила за понижаване на въглеродните излъчвания "

Друга " причина за прочут оптимизъм " е " невижданият напредък на вложенията във възобновими източници, предлагащи налична, сигурна и чиста сила.

Миналата година докара до рекорден брой офшорни вятърни и слънчеви фотоволтаични системи, а 2022 година е на път да усъвършенства тези върхове.
 Пожари, суша, наводнения: Как смяната на климата въздейства на хранително-вкусовия бранш?
Пожари, суша, наводнения: Как смяната на климата въздейства на хранително-вкусовия бранш?

Световната метеорологична организация пресмята, че естествените бедствия са предизвикали загуби в размер на 2 трилиона щатски $ в международен мащаб през последните 50 години

Допълнителна вяра е и инвестицията на Съединени американски щати в размер на $369 милиарда за запазване на климата - най-голямата в историята на страната. " Зелените " избори в Австралия, в които гласоподавателите безусловно изгониха про-въглищно държавно управление в интерес на претенденти, които поддържат по-строги дейности в региона на климата, също са " светлина в тунела ".

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР