Широко коментираната тема за кметските заплати, които масово се увеличава,

...
Широко коментираната тема за кметските заплати, които масово се увеличава,
Коментари Харесай

Кметът на община Симитли, Ап. Апостолов: Изборите отдавна минаха- манипулациите продължават 

Широко коментираната тематика за кметските заплати, които всеобщо се усилва, като тук-там растежът бе осезаемо по-висок доближи и до Симитли. Повод стана репортаж, в ефира на bTV, в който ясно е маркирано, че равнището на заплатата на градоначалника на Симитли не е измежду увеличените, а самият Апостолов акцентира, че това не му е на дневен ред.

Въпреки, че за всички стана ясно, че Симитли е от местата, в които растеж във възнаграждението няма, съперникът на Апостолов на локалните избори Дамян Качулски разгласява пост в обществените мрежи, в който се пробва да внуши нещо друго.

“Изборите свършиха още преди 3 месеца, само че явно за някои хора акцията продължава. Хубаво е обаче, преди да пишат и приказват, да се осведомят и да не лъжат хората. Кметската заплатата може да се ревизира елементарно и аз ги приканвам да го създадат и след това да обяснят отново на хората, за какво ги лъжат. ”, сбит бе Апостолов.

За Дамян Качулски, чийто предизборни билбордове към момента висят край пътя от Симитли до София, като че ли в действителност изборите предстоят, а не са минали. Периодично той разгласява разнообразни разбори на обстановката в Симитли във Facebook, които явно са подвеждащи, считат хора от града, които и през вчерашния ден станаха очевидци на следващия опит за омаскаряване. Всеки коментар, който не се нрави на Качулски бива заличен, или пък създателят му бива атакуван вербално, че е малоумен.

“Увеличението на заплатите на кметовете зависи напълно от Общинските препоръки и минават през гласоподаване. Автоматично индексиране няма. ”, разясняват адвокати в обществената мрежа, във връзка коментар на Дамян Качулски, който изяснява, че заплатата на кмета на Симитли е увеличена, без да е гласувано от локалния парламент.

“Не ми се разяснява даже държанието на по този начин наречената “опозиция ” в Симитли. Тези хора просто са против всичко и не познават Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, макар претенциите, които имат. ”, разяснява по този мотив Апостолов.


Местни зевзеци пък, непосредствено отвръщат Качулски и питат къде работи той и какъв брой заплата взима, както и, дали е правилно, че против няколко хиляди лв. месечно работи за Павел Стоименов и едно от отговорностите му е точно да написа в обществените мрежи против Апостолов.


Гражданите на Симитли не са глупави и сигурно регистрират обстоятелството, че има хора, които водени от политически упоритости, се пробват да ги манипулират. Важно е и друго- на целия този цирк стават очевидци и такива, които са отвън Симитли, а това не носи нищо хубаво за локалните.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР