Широк фронт против управлението на ГЕРБ обяви лидерът на БСП

...
Широк фронт против управлението на ГЕРБ обяви лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова обяви широк фронт с всеки, който иска промяна на модела ГЕРБ в общините

Широк фронт срещу ръководството на ГЕРБ разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и прикани искащите смяна да се обединят, съобщи кореспондент на .
„ Целта е ясна – най-широк фронт с всеки, който желае да промени модела на феодалното ръководство на ГЕРБ в общините “, акцентира Нинова и посочи, че Българска социалистическа партия ще разчита освен от партии, само че и на цивилен сдружения и хора, „ на които им е омръзнало да се вършат поправки на ремонтите, да газят тиня, да дишат най-мръсния въздух, да не могат да си заведат децата на детска градина. Тези, които желаят това да се промени към по-добро са добре пристигнали да се сплотяваме и да създадем пробив в София “, съобщи Нинова. Тя конкретизира, че би трябвало „ първоначално да се промени слоганът на ръководство на София, който беше ремонт на ремонта и инспекция на инспекциите “. Като друга тенденция за смяна тя уточни констатацията на Европейската счете палата, че България с най-мръсния въздух и за 9 години не е направено съвсем нищо. „ Има потребност от смяна и в това родителите да не стоят с денонощия на опашки да си записват децата в детски градини “, добави Нинова.
Лидерът на левицата нито удостовери, нито отхвърли дали Българска социалистическа партия ще поддържа за столичен кмет кандидатурата на Мая Манолова, само че даде обещание при започване на септември софийската организация на алената партия да одобри платформа за София и да разгласи кой ще е претендентът за кмет и кой влиза в листата за общински съветници.
По мотив отправеното от премиера през днешния ден предизвикателство алените да повдигнат собствен претендент за столичен кмет, Нинова коментара, че това е неуместна интервенция в работите на Българска социалистическа партия. „ Нямаме навика да слушаме рекомендации или нареждания от премиера Борисов “, изрично съобщи тя. Нинова сподели още, че министър председателят изглеждал „ доста раздразнителен и доста жертван в София през днешния ден “ и му предложи да си пази силите. По думите ѝ той тичал пред вятъра. „ Още не сме оповестили претендент за София, не сме приели платформа, а той към този момент ни дефинира кат популисти и хора, които ще вършат подла акция за София. И за какво – тъй като Българска социалистическа партия не издига собствен претендент “, разяснява Нинова. „ Тези думи сме ги чували, не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби пагубно със същите упреци към Българска социалистическа партия “, акцентира водачът на алената партия.
„ По-спокойно с упреците! Кампанията не е почнала. Гледайте си вашите каузи. Имате да давате доста отговори за ръководството на общините, за отхвърли на ГЕРБ от някои знакови имена и дали това е самопризнание за неуспех “, добави Нинова.
Георги Свиленски сигнализира, че повече от 9 месеца Българска социалистическа партия чакат отговор по отправено искане към АПИ за инспекция на 46 точки от българските автомагистрали. Той напомни, че преди два дни се навърши една година от нещастието в Своге,по мотив на която е поискана инспекцията. „ 9 месеца ни каниха в офиси, в АПИ, да четем планове. Искаме да ги четат други органи, не ние “, посочи той и разгласи за какво съгласно него в действителност АПИ им отхвърля инспекция.
„ Отговорът намираме в изявлението на прокурор Николова: Установена е имитация в пробите на асфалта при ремонта на правата преди три години. Протоколите от лабораторните проучвания не са същински, не са подписани от чиновници на лабораторията. Въпреки няколкото графологични експертизи, не можахме да установим кой тъкмо е положил тези подписи. Лабораториите, които изпитват асфалтовата примес са благосъстоятелност на компанията реализатор “, заяви Свиленски. Той е безапелационен, че това е обяснението за отхвърли по настояването на левицата за инспекция и изрази опасения „ дали в тези 46 сектори, в които желаеме инспекции не са сменени пробите и не са положени подправени подписи “.
Свиленски напомни, че към този момент имаме заменени 3 министри, ситуирани на други постове, единият - като зам.-министър в Министерство на регионалното развитие, който се вози на задната седалка с премиера и през вчерашния ден, пътувайки по автомагистрала „ Европа “ Борисов споделя: “Колко хубаво – от ниви и тиня през днешния ден има асфалт, от Българска социалистическа партия споделят - асфалт не се яде “.
„ Да асфалт не се яде, само че асфалт се краде, господин Борисов “, продължи Свиленски. Той е безапелационен: „ Това, че асфалт се краде, потвърждава положението на пътищата и насочи апел към премиера да спре да прави такива рискови пътища, тъй като качеството на асфалта не е каквото би трябвало. „ Лъжете и европейските сътрудници, които дават пари и българските жители, които пътуват по тези рискови пътища “, добави Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР