Шиниъд О`Конър е номинирана за Залата на славата на рокендрола

...
Шиниъд О`Конър е номинирана за Залата на славата на рокендрола
Коментари Харесай

Шиниъд О`Конър номинирана за Залата на славата на рокендрола

Шиниъд О`Конър е номинирана за Залата на славата на рокендрола дружно с Шер, Марая Кери и Oasis.

Ирландската певица, която умря през юли 2023 година на 56-годишна възраст, стана известна през 1990 година с песента си Nothing Compares To U.

Финалистите се избират от 1000 специалисти в промишлеността и обществено гласоподаване. Победителите ще бъдат оповестени през април. Церемонията ще се състои по-късно тази година в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо.Изпълнителите стават подобаващи за номиниране 25 години след издаването на първия им запис.

15-те номинирани са:
Mariah Carey

Cher

Mary J. Blige

Oasis

Sade

Lenny Kravitz

Kool & the Gang

Peter Frampton

Foreigner

Ozzy Osborne

Eric B. & Rakim

Jane`s Addiction

Dave Matthews Band

Sinéad O`Connor

A Tribe Called Quest

Ози Озбърн към този момент е в Залата на славата на рокендрола поради кариерата си с Black Sabbath, само че тази номинация е за соловата му работа.

Ако успее тази година, той ще стане 27-ият неведнъж назначен и ще се причисли към елитна група от актьори, в това число четиримата членове на The Beatles, Стиви Никс и Тина Търнър. Ози сподели, че номинацията е нещо, което " в никакъв случай не би могъл да си показа ".

Ерик Клептън е единственият музикант, който е включван три пъти, за соловата си кариера и работата си с Cream и The Yardbirds.

Oasis са номинирани за първи път, само че е малко евентуално Лиъм и Ноел Галахър да участват дружно на церемонията и да извършват, в случай че бъдат въведени. Групата се разпадна през 2009 година след поредност от разногласия.

Джон Сайкс, ръководител на Фондация Залата на славата на рокендрола, сподели: „ Този ​​забележителен лист от номинирани отразява разнообразните актьори и музика, които Залата на славата на рокендрола уважава и чества. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР