Шейсет и осем годишна силистренка дала на телефонни измамници значителна

...
Шейсет и осем годишна силистренка дала на телефонни измамници значителна
Коментари Харесай

Силистренка стана жертва на телефонна измама

Шейсет и осем годишна силистренка дала на телефонни измамници забележителна парична сума и златни украшения, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра.

Тя получила позвъняване на стационарния си телефон от жена, представяща се за щерка й, която желала пари за скъпо лекуване.

Силистренката разпознала измамата и затворила телефона. Последвало друго позвъняване със закани за разпра. С дамата се свързал и мъж, представящ се за полицейски чиновник, който обяснил, че в региона работят измамници. Поискал от нея подпомагане за залавянето им.

Жената се съгласила и изтеглила от банка 2000 евро, добавила наличните си 226 лв., златния си ланец, пръстен и едната обеца, защото другата не съумяла да смъкна от ухото си. Според напътствията на мнимия служител на реда увила парите и накитите в пакет и го сложила под резервоар за боклук покрай дома си.

След като на вятъра чакала от полицията да се свържат с нея и да й върнат парите, подала сигнал за случая. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР