Шетландската овчарка е перфектен домашен любимец, нуждаещ се от сплотено

...
Шетландската овчарка е перфектен домашен любимец, нуждаещ се от сплотено
Коментари Харесай

Дресура и обучение на шелти

Шетландската овчарка е съвършен домакински любим, нуждаещ се от сплотено семейство, в което има спокойна и приятна атмосфера на другарство, тъй като напрегнатите взаимоотношения сред хората въздействат отрицателно на душeвността на животното, което е нежно и привързано.

Шелти незабавно се вписва в положителна конюнктура, само че към непознати демонстрира съмнение, изразявано в мощен лай. Навременната социализация на дребното кученце ще му даде нужната ориентировка по кое време да разреши на непознати да влязат в дома и по кое време би трябвало да се опълчи на това.

Не е правилно, че тази порода дава шумно знак при всеки опит за влизане на чужд. Образованието на кучето разрешава да се сътвори табиет шелти да не лае до полуда при всяко доближаване на някой човек до фамилното жилище. Екземплярите от породата могат да бъдат научени да дават знак за доближаване на външно лице и след това да изчакат стопанина да се появи.

Обучението за вярна реакция при разнообразни обстановки не е мъчно, тъй като шелти е високо интелигентно животно, чинно и отдадено на желанието да зарадва стопанина си. Не бива в никой случай да се демонстрира неспокойствие или неучтивост в процеса, тъй като кучето реагира мъчително. С положително отношение шетландската овчарка ще получи опция да разкрие способността си бързо да овладява техники с друга трудност.

Кучето е доста адаптивно, не демонстрира стрес при промяна на ситуацията и тази поредност в държанието е ключът към бързото образование на шелти. Те са способни на плодотворно съдействие, без значение от нови за тях условия при дресурата, стига да бъдат деликатно убеждавани и хвалени при всеки триумф.

Обикновено командите се схващат незабавно, само че би трябвало да им се обезпечава нужния материал. Шелти са плахи животни и началото на тренировките би трябвало да стартира без външни тласъци. Те се включват по-нататък в процеса. Подходящи способи за привличане на вниманието са кучешки играчки, лакомствата и привързаността на кучето към стопанина.

 Шетландска овчарка - шелти

Ако шелти изостави образованието и стартира да се играе, това не трябва да се санкционира. Достатъчно е да му се покаже, че по този начин няма да получи премия и подучване.

Важно в дресурата на шелти е да се отстрани или най-малко минимизира вкорененият им табиет от времето, когато са били овчарски кучета да хапят по краката всеки, гледайки на него като на част от стадото, което се управлява. Пръскането с вода е един от методите да се сътвори отрицателно чувство освен това деяние и да се свърже с осъществяването му, с цел да се ограничи или изостави като държание.

При положително отношение шелти ще усвои бързо уроците, а те могат да бъдат поверени даже на някой от дребните членове на фамилията.

Ако и вие мечтаете за подобен приятел, вижте тези разгласи и цени за шелти.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР