Шествие в памет на загиналите мотористи събра стотици мотори на

...
Шествие в памет на загиналите мотористи събра стотици мотори на
Коментари Харесай

С много шум и ексцентричен аутфит започна Нощното каране на ...

Шествие в памет на починалите мотористи събра стотици мотори на паркинга пред зала „ Колодрума “ в 7:30 в съботната вечер. От там те се насочиха с конвой за нощна обиколка на града до Гребната база, където ще възпламенят свещичка, спомняйки си за другарите си, станали жертви на войната по пътищата.



Разбира се, събитието подвигна доста звук, а във въздуха се разнесе миризма на бензин. От уредниците PLD Riders бяха взели ограничения, тъй че да лимитират въртенето на гуми. Причината е, че предходната година черните следи са се изчистили доста мъчно от асфалта, означиха осведомени. За задачата от групата бяха „ назначили “ отговорници със светлоотразителни жилетки, които да наблюдават за спазването на реда.

Първоначалната концепция била на Гребната база да се провеждат огнено шоу и стънт демонстрации, с които обиколката да се запомни. Заради противоепидемичните ограничения обаче програмата се трансформирала и тази част отпадната, с цел да се понижат скупчванията на хора. От клуба на мотористите разясниха пред „ Марица “, че следват образеца на редица събори, които също са били анулирани.



Това не попречи на любопитни към протичащото се жители бързо да се насъберат към мотористите и да се порадват на ексцентричността на някои от тях. Публиката несъмнено симпатизираше на участниците в кожените им костюми. Събитието се оказа изключително забавно и за най-малките, яхнали детските си колела, сходно на батковците и какичките на мотори.



Много погледи събраха девойките на мотори. Някои от тях придружаваха приятелите си като пасажери, само че други дами самоуверено управляваха мощните си машини. Под каските много постоянно си личаха сплетените им коси. Други бяха решили да подчертаят принадлежността си към женския пол с каски, декорирани с ярки плитки. Може би това е новата фешън наклонност в тези среди…



Въпреки зрелищността на събитието, този път мотористите демонстрираха схващане по отношение на рисковете. Полицейското наличие беше за гарантиране сигурността на всички.



По този мотив една от девойките – също със усърдно сплетена коса, която придружаваше приятеля си, показа с репортера ни, че се тормози повече, когато той кара самичък, в сравнение с когато тя е зад него. Той обаче подсигурява, че се старае да кара извънредно отговорно даже в нейно неявяване. Призна, че усеща двойна отговорност, когато тя е зад него, защото му поверява живота си. Точно по тази причина при започване на запознанството им отлагал момента да я качи на мотора.

Снимки: Живка Гецова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР