Шестте най-добри отбора във Висшата лига все още са толкова

...
Шестте най-добри отбора във Висшата лига все още са толкова
Коментари Харесай

Надпреварата за титлата във Висшата лига: Претендентите

Шестте най-хубави тима във Висшата лига към момента са толкоз компактно събрани в класирането, че никой не може да бъде отритнат като вид за краен победител.

Ето плюсовете и минусите за всеки в този под напрежение и забавен сезон:

През последните три години четири тима от Висшата лига трансферираха границата от 95 точки. Въпреки това един от тях даже не беше задоволително безапелационен, с цел да завоюва купата.

Това беше епохата на преобладаващите топ клубове - " манталитетни чудовища ", както ги наричаше Юрген Клоп. Манчестър Сити и Ливърпул оставиха всички зад себе си доста безапелационно. Но през актуалната акция, в случай че Сити желае да доближи 95 точки, " жителите " могат да си разрешат вероятно единствено още една загуба.

Това е в действителност отворен сезон на Висшата лига. Имахме на пръв взор съдбоносен конфликт сред Ливърпул и Тотнъм през предишния месец, единствено с цел да може още един сред Ливърпул и Манчестър Юнайтед да се появи още веднъж този уикенд. Лестър Сити не може да бъде отписан. От Евертън също са всред вероятностите. В сезон, в който царува безпорядък, триумфът на Тотнъм на Жозе Моуриньо наподобява извънредно достоверен.

Тук, с изброяването на тези сформира, слагаме чертата. Феновете на Челси може да не са удовлетворени, само че включването им би означавало да прибавим Саутхемптън и Уест Хем - всички с еднакъв брой точки, по време на този разбор.

С тимовете, измъчвани от травми и анулирани мачове може би ще съжаляваме, че не включваме Астън Вила (11-то място, 11 точки от върха, след изиграни три по-малко мача). Кой знае?

И въпреки всичко - кой е любимецът за клубната корона?
 Снимка 476268
Източник:
Манчестър Юнайтед
Отличието за " най-подобрения " клуб в Лигата, в случай че такова се появи, евентуално би трябвало да отиде на сметката на Оле Гунар Солскяер. Не доста от дълго време, норвежецът " гледаше в дулото на револвера " след пагубно начало на акцията, тъмно овакантяване на Шампионската лига и паднало на самото дъно самочувствие за всички на " Олд Трафорд ".

Каква разлика вършат обаче няколко седмици... Пол Погба се възражда. Бруно Фернандеш към момента стреля от всички вероятни позиции, Маркъс Рашфорд се регистрира постоянно, Единсон Кавани също вкара. Дори Ерик Байи се върна, останал във форма, като по коледно знамение.

Предимства

Юнайтед има дълбочина в защитата с трима централни бранители, които играят добре. Полузащитата е добре снабдена с Фред, МакТоминей, Матич и Погба, които играят добре, а Дони ван де Беек към момента има какво да потвърждава. А в играта на Бруно Фернандеш има същинско качество от международна класа. Той трансформира маниера на отбора във значими, решителни моменти.

Недостатъци

Изключително неприятната статистика на Юнайтед в гостуванията занапред следва да бъде тествана в борбите от Голямата шестица. Прекалено рано е да се разчита на хора като Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд да отведат тима до купата.
 Снимка 507984
Източник:
Манчестър Сити
Спечелването на купата тази година би било това, което Гуардиола и компания въпреки всичко могат да реализират, с известна доза шанс. Пеп се върна към познатото 4:2:3:1, загуби Серхио Агуеро и се обърна към прословутата резистентност на Джон Стоунс и Рубен Диаш, с цел да изтръгне резултатите, вместо да унищожи тимовете, както нормално. Той в действителност наподобява тъкмо като всеки различен управител в Лигата сега.

Манчестър Сити към момента има качествата и уменията, само че този сезон очевидно " се усеща " друго. Това е преходна акция за Сити, с неузнаваем за отбора вид игра.

Предимства

Сити е великолепен в последната линия от играта си - нещо, което не постоянно сме били в положение да кажем. Стоунс е преосмисленият боец, който се надявахме да стане, Илкай Гюндоган израсна без Дейвид Силва в профил, а Кевин Де Бройне е, както постоянно, машина.

Дори с обилие от контузии, болести и проблеми, Сити към момента заплашва всички. След като най-сетне откриха своя темп, може да стигнат до първото място. Щом са там, сигурно имат манталитета да го създадат.

Недостатъци

Клубът към момента се разсейва от събитията в Шампионската лига, тъй че вниманието му може да се пренасочи на по-късен стадий от акцията. В Сити са намерили метод да печелят, само че напълно не са безпогрешни на моменти през този сезон.
 Снимка 511312
Източник:
Лестър
Брендън Роджърс свърши превъзходна работа. Не единствено като взе средняшкия на тип състав, към оня миг и надгражда непрестанно. Задържа Лестър в битката за купата, макар че загуби основни играчи през последната година.

Това може би е по-голям, по-добър тим от оня, който завоюва купата. Казваха, че не могат да го създадат още веднъж, само че...

Предимства

Без основните попълнения в състава си, Роджърс постоянно намира правилния метод и път към триумфа. Той даже си разрешава да дава отмора на Варди и не е изгубил точки. " Лисиците " имат дълбочината, която им липсваше през предишния сезон, до момента в който Юри Тилеманс, Уесли Фофана и Харви Барнс се оказват едни от най-хубавите в своята значима роля на терена.

Недостатъци

Манчестър Сити и Арсенал наподобяват надалеч по-доминиращо през преобладаващата част от времето, само че Лестър " процъфтява " на почивката - забавна инверсия от предишния сезон. Още един провал в късния стадий от сезона и на Роджърс може да му излезе име...
 Снимка 514193
Източник:
Ливърпул
" Всепобеждаващите ", с 99 точки на сметката си от предишния сезон, наподобяват доста по-изморени този път. Контузиите взеха своето от отбора на Юрген Клоп и те са принудени да се оправят без същата страст и порив, с които сме привикнали.

Дори с двама полузащитници преместени в защита, те са в положение да държат на отдалеченост Манчестър Юнайтед и да преобладават в играта. Кой различен може да се похвали с нещо сходно?
 Оле Гунар Солскяер: Респект към Ливърпул - с двама централни халфа, в ролята на бранители
Солскяер: Респект към Ливърпул - с двама централни халфа, в ролята на бранители

" Резултатът би бил добър, в случай че спечелим идващия мач "

Предимства

При нужда, Тиаго, Джоунс и Ориги могат да влязат в тима, когато има контузии, доказвайки невероятна мощ в дълбочината на състава. Мърсисайдци към момента имат и нормалните спечелили на своя страна, в лицето на Салах, Мане и Фирмино. И в случай че подпишат с централен бранител този месец, те могат доста да лимитират проблемите в линията на отбраната си.

Недостатъци

В отсъствието на Ван Дайк, бранителите не оказват помощ за стабилността в тима, сходно на отминалите сезони и увереността е ниска. Съперниците не са изправени пред първенците с пасивно приемане на проваляне, както бе преди. И виждат това като огромен късмет да вземат скалпа на " алените ". Ливърпул би трябвало непременно да резервира концентрацията си.
 Снимка 512982
Източник:
Тотнъм
Тотнъм беше водач след 12 мача. Исторически това ни намекваше, че Жозе Моуриньо ще завоюва Лигата.

Но " шпорите " се борят неистово да задържат преднината си. Кейн и Сон блеснаха, Танги Ндомбеле се извиси на предстоящото от някои експерти равнище, само че към момента се усеща, че този тим има друга цел. Далеч по-съществена. Това би могло да бъде най-голямото достижение на Жозе...

Предимства

Сон и Кейн. Може би двама от най-хубавите пет играчи в света сега. Системата на Моуриньо дава отговор на профилите им на терена и Ндомбеле, в композиция с това, също е великолепен. Юнайтед, Ливърпул и Челси би трябвало занапред да пътуват до Северен Лондон.

Недостатъци

Подобно на Лестър, Тотнъм избира опозицията да поеме самодейността, преди да удари на почивката. Когато техните съперници отхвърлят да играят по сюжета им, казусът към този момент става изтръгването на равенства от челюстите на противника.
 Снимка 514260
Източник:
Евертън
Подранилите водачи във Висшата лига не останаха настрана от неуспехите през последните месеци и се озоваха едвам шести в средата на сезона. Това е достижение, основано на предходната акция и до известна степен напомняща за нея. А могат ли да да стигнат даже по-далеч в това направление? Едва ли на почитателите им би се понравило нещо сходно.

Не би било напълно шокиращо да ги забележим по какъв начин изтласкват тези пред тях, по пътя си към местата в Шампионската лига.
 Снимка 495933
Източник:

Предимства

Истинско качество на множеството игрови позиции и управител, който ги поддържа уравновесени. Евертън има цели в обилие, креативен интерпретирани от Хамес Родригес. А също по този начин и прилична полузащита, като за футбола в наши дни. Не подценявайте и този напълно неприкрит фактор: Евертън се любува на играта повече от съвсем всеки този сезон.

Недостатъци

Като стартови 11, този тим на Евертън може да се състезава за върха. Освен това съставът е относително здрав, в най-общия случай. Анчелоти мощно разчита на хора като Ричарлисон и Калвърт-Люин, а също Дин и Колман. Целият този тим се усеща удобно като колектив. Но какво се случва, в случай че премахнеш един от титулярите? Това е въпросът.
 Карло Анчелоти: Ако не вкарваме, тогава няма да е нужно да честваме
Карло Анчелоти: Ако не вкарваме, тогава няма да е нужно да честваме

" Ако ФА каже, че не може да се прегръщаме, няма да го вършим "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР