Шестте китайски военни самолети, които прелетяха над България в събота

...
Шестте китайски военни самолети, които прелетяха над България в събота
Коментари Харесай

Китайски самолети доставили ракети на Сърбия, прелитайки над България с разрешение за кранове и линейки

Шестте китайски военни самолети, които прелетяха над България в събота и кацнаха в Белград, са имали позволение за полет над България, само че не и за превоз на оръжие. Разрешението е обещано за 6 самолета на китайската войска, да летят от 7-и до 14-и април, за полет от невоенен темперамент, разкриха от Министерството на защитата. По документи, това, което са транспортирали са машини - кранове, медицински автомобили… В документите не е желано позволение за превоз на оръжие.

По специфичния закон за прекосяването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на непознати въоръжени сили тези позволения се дават след съгласуваност на Министерството на защитата и Българската войска, на Министерството на превоза, на Външните работи и на Министерство на вътрешните работи.

 Правителството е разрешило прехвръкване на китайски аероплан с въоръжение за Сърбия? Правителството е разрешило прехвръкване на китайски самолети с въоръжение за СърбияИзточник: Фейсбук
Процедурата при предоставяне на позволение за превоз на оръжие изисква и разрешенията да бъдат изпратени до Народното събрание и това да бъде обявено на депутатите. Обикновенно, те се прочитат, като известия от ръководителя на Народното събрание при започване на съвещанията в сряда. В началото на 47-то Народно заседание, такива известия се изпращаха и на службните пощи на депутати членуващи в отрасловите комисии, като защита и така нататък Депутати, които наблюдават военната тема обаче споделиха, че са разбрали за полетите от непознатите медии. МО е изпратило писмо до Народното събрание, оповестява Offnews.

Асошиейтед прес заяви, че шестте транспортни самолета Y-20 на китайските военновъздушни сили са доставили на Сърбия ракети земя-въздух HQ-22 според изискванията на предходно съглашение, подписано сред страните. Това се случва на фона на опасенията на Запада, че натрупването на оръжия на Балканите по време на войната в Украйна може да заплаши нежния мир в района.

Говорителят на външното министерство на Китай Джао Лицзян съобщи пред кореспонденти, че интервенцията е част от годишния проект за съдействие на двете страни, не е ориентирана към трети страни и " няма нищо общо с актуалната обстановка ". Джао не даде повече детайлности.

Сръбският президент Александър Вучич съвсем удостовери контрактуваната през 2019 година доставка на ракетните системи, като съобщи в събота, че ще показа " най-новата горделивост " на сръбската войска във вторник или сряда, добавя АП.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР