Шестото поколение Opel Astra има за цел да се превърне

...
Шестото поколение Opel Astra има за цел да се превърне
Коментари Харесай

85 години Opel Kadett и Astra

Шестото потомство Opel Astra има за цел да се трансформира в нов пример в компактния клас, само че също и продължение на традицията, почнала преди 85 години. През 1936 година, Opel става първият немски авто производител, който предлага наличен, подобаващ за фамилии стилен автомобил, наименуван Kadett.

Делът на компактните коли се развива бурно през годините на така наречен “Wirtschaftswunder” или „ Германското икономическо знамение “. За задачата Opel строи напълно нов цех в Бохум, в Германия, в който от 1962 година стартира да се създава новият Kadett.

Вторият основен фактор за триумфа на модела е, че той в никакъв случай не почива на лаврите си. Всяко ново потомство носи нови новаторски решения, като четирицилиндровия мотор с водно изстудяване на Kadett A (1962 г.), извънредно аеродинамичната каросерия на Kadett E (1984 г.) или адаптивните предни светлини (AFL) на Astra H (2004 г.).

През 1936 година, Opel става първият немски авто производител, който предлага наличен, подобаващ за фамилии стилен автомобил, наименуван Kadett. Делът на компактните коли се развива бурно през годините на така наречен “Wirtschaftswunder” или „ Германското икономическо знамение “. За задачата Opel строи напълно нов цех в Бохум, в Германия, в който от 1962 година стартира да се създава новият Kadett.
Kadett от 1936 година е основан на революционна напълно стоманена самоносеща каросерия  85 години Opel Kadett и Astra

Традицията на Opel в основаване на софтуерни примери в компактния клас стартира още с истинския Opel Kadett от 1936 година. След Opel Olympia, първият немски сериен автомобил с напълно стоманена самоносеща каросерия, Kadett също се снабдява с тази революционна за времето си технология.

Сравнена с класическата по това време компановка с дървена каросерия, инсталирана върху носеща рама, самоносещата каросерия предлага голям брой преимущества, като по-ниско тегло (осигуряващо от своя страна по-добра динамичност и по-нисък разход на гориво), по-високо равнище на сигурност (благодарение на хубавичко клетка за пътниците) и по-нисък център на тежестта.
 85 години Opel Kadett и Astra

Сред преимуществата на Kadett A (1962-1965 г.) са динамичният 1.0-литров мотор, огромният багажник и изобилието от пространство в салона. Рецептата за триумф включва също съставна част, на която нито един съперник не би могъл да се опълчи. Капачката за зареждане на резервоара е от външната страна, а не в багажника. Появата на рекламни изрази като „ Никога няма да усетите миризма на бензин в багажника” е ясно ориентирана против съперниците от Волфсбург.
 85 години Opel Kadett и Astra

Компактният клас на Opel навлиза в нова епоха с Kadett D (1979-1984 г.). Вместо задното предаване, новият модел разполага със задвижване на предните си колела “made by Opel”, за първи път. Икономичното във връзка с заеманото пространство напречно ситуирано задвижване разрешава компановка, която пък е причина за повече размер в интериора. Въпреки че новият модел е по-къс от предшественика си, той предлага по-голям интериор и пространство от доста от съперниците на Kadett.
Astra F носи духа на времето на 90-те, и ново име за компактния модел на Opel  85 години Opel Kadett и Astra

Когато Opel Astra F прави своя международен дебют през 1991 година, светът минава през големи промени. Седмото потомство на компактния модел на Opel показва духа на своето време по несравним метод. Новият модел получава освен ново име – Astra, само че необятна гама от нови системи за сигурност.

Astra F е израз освен на огромна смяна, само че става най-продаваният модел на Opel, какъвто е и досега: поточните линии на немския авто производител напущат 4.13 милиона автомобила в интервала от 1991 до 1997 година.
Напълно новото, шесто потомство Astra е дръзка стъпка напред в бъдещето  85 години Opel Kadett и Astra

С изцяло новата Astra, Opel още веднъж е на прага на нова епоха в компактния клас. Новата валута в автомобилната промишленост се назовава CO2 и електрическата подвижност се трансформира в основен фактор за понижаване на излъчванията на парникови газове. Новата Astra играе значима роля в електрификацията на моделната гама на марката – 6-тото потомство на модела в компактния клас на Opel за първи път ще се предлага като plug-in хибрид, освен това с две равнища на мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР