Шестото издание на конкурса за млад театрален режисьор Слави Шкаров“

...
Шестото издание на конкурса за млад театрален режисьор Слави Шкаров“
Коментари Харесай

Конкурсът Слави Шкаров търси най-добрия млад театрален режисьор

Шестото издание на състезанието за млад сценичен режисьор " Слави Шкаров “ ще се организира от 17 до 21 юни в Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ - Русе, във към този момент потвърдилия се през предходната 2023 година нов формат. В състезанието могат да вземат участие млади режисьори на възраст до 35 години, които имат концепции за театър по тематиката " Илюзии “.

Тази година селекционер на спектаклите е Ина Шкарова, оповестяват от Драматичния спектакъл.

Родена в Русе, приключва Средното музикално учебно заведение (сега НУИ) " Веселин Стоянов “ в родния си град. Учи в НАТФИЗ, компетентност " театрознание “. 23 години работи като драматург в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов “ - София, което й дава опция да сътрудничи с повече от 50 режисьори в над 120 театрални продукции. Натрупва опит като сценарист в телевизионни излъчвания в NOVA и Българска национална телевизия.

... и да, щерка е на Слави Шкаров.

На тримата селекционирани режисьори ще бъде предоставена опция да разработят ателиета с артисти от трупата на Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ – Русе, в продължение на пет дни. Тричленно жури ще дефинира спечелилия в състезанието, който ще получи опция да доразвие сподели си и да го трансформира в театър в Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ през сезон 2024/2025 година.

Предложенията за присъединяване в Националния конкурс могат да се основават върху непознати или авторски текстове, пиеси или прозаичност, както и да се показват като концепции за авторски спектакли. Изискването е претендентите за присъединяване в състезанието да изпратят до 15.04.2024 г концепциите си за предстоящ театър в границите на две общоприети страници, дружно с портфолио и CV на [email protected] или на адрес Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “, Площад " Свобода “ 4, 7000 Русе. Или на e-mail на селекционера: [email protected]

Тримата селекционирани режисьори ще бъдат оповестени на 10.05.2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР