Шестнадесет партии и шест коалиции са подали документи за регистрация

...
Шестнадесет партии и шест коалиции са подали документи за регистрация
Коментари Харесай

Росица Матева: 16 партии и 6 коалиции са подали документи за регистрация в ЦИК

Шестнадесет партии и шест обединения са подали документи за регистрация в Централната изборна комисия (ЦИК), от тях регистрани с решение на ЦИК са девет партии и три обединения. Това сподели пред публицисти заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тя посочи, че за останалите ЦИК ще вземе решение през днешния ден, след инспекция на импортираните подписи в „ Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО).

Днес в 17:00 часа изтича срокът за регистрация на партии и обединения. Това значи, че всички подали документи в този период ще бъдат регистрирани, даже при неприключила инспекция, сподели Матева. Тя изясни, че в случай че след инспекцията се окаже, че въпросните партии не са събрали 2500 подписа минумимум, тяхната регистрация ще бъде заличена.

Матева уточни, че до 25 февруари записаните обединения могат да трансформират състава или наименованието, с което са регистрирани за присъединяване в изборите, а до 28 февруари в Районните изборни комисии могат да се записват кандидатските листи на записаните партии и обединения за присъединяване в изборите.

Жребият с номерата на партиите в бюлетините ще бъде изтеглен на 1 март, осведоми зам.-председателят на ЦИК.

Винаги има проблеми при организация на изборите, само че се стараем да ги решаваме навреме, разяснява Матева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР