Шестнадесет деца, за които се твърди, че са сексуално малтретирани

...
Шестнадесет деца, за които се твърди, че са сексуално малтретирани
Коментари Харесай

16 сексуално малтретирани деца бяха спасени във Филипините след арест на мъж в Австралия

Шестнадесет деца, за които се твърди, че са полово измъчвани във Филипините, бяха избавени. Това се случи, откакто австралийската полиция откри материали със полово наличие в телефона на мъж, задържан в Австралия.

Децата са били открити предишния месец, откакто Филипинската национална полиция е провела голям брой акции в региона на Манила и провинция в Северни Филипини. Това гласи взаимно изказване, оповестено в сряда от Австралийската федерална полиция и представено от CNN.

Разследването стартира през януари, когато австралийските гранични сили заловиха 56-годишен мъж от Куинсланд, до момента в който се е прибирал в Сидни от Филипините, се споделя в известието.

В телефона му са открити фрагменти с малтретиране на деца и известия, в които в детайли се разказва желанието му да заплати на медиатор, който да му спомага да откри повече такива малолетни във Филипините.

Мъжът беше упрекнат в три закононарушения, в това число подкастряне и владеене на материали за принуждение над деца. Максимална присъда за това закононарушение е 15 години затвор.

След като обвиненият не се явил в съда на 30 май, е и издадена заповед за задържането му.

" Този ​​случай акцентира какъв брой жизненоважно е за правоприлагащите органи да споделят разузнаване и запаси в международен мащаб, защото хищниците не са лимитирани от граници “, сподели старши офицерът на Филипинската национална полиция в Манила Андрю Пъркинс.

" Въпреки това животът на тези деца е непоправимо повреден и знаем, че има прекалено много други деца, които към момента са изложени на риск “, добави той.

Децата са предоставени на грижите на филипинското министерство на обществените грижи и следователите към момента се пробват да намерят и други хипотетични жертви. Началник на Центъра за отбрана на дамите и децата на филипинската национална полиция Порша Маналанд призна, че организацията не може да се оправи с това закононарушение сама. 

" Трябва да си сътрудничим с нашите интернационалните сътрудници за намиране и избавяне на деца жертви “, сподели тя. 

Към 29 юни 2023г. 611 деца жертви на малтретиране са били избавени и 127 насилници са задържани. Статистиката обгръща интервала от 2019 година Насам, когато беше основан Център за интернет закононарушения против деца, който работи взаимно с управляващите във Филипините, Австралия, Англия и Ниделандия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР