Шестият арестуван от кораба Верила е български гражданин. Това обяви

...
Шестият арестуван от кораба Верила е български гражданин. Това обяви
Коментари Харесай

Живко Коцев: През януари Рангел Бизюрев трябва да бъде екстрадиран

Шестият задържан от кораба „ Верила ” е български жител. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
Прочетете още
„ Работим с ирландската полиция и митническите управляващи. Към вчерашна дата броят на арестуваните български жители се усили с още един – станаха 6. Три от лицата са престъпно проявени. Знам какви са длъжностите им. Иска ми де са имам вяра, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога ”, разясни Живко Коцев.

Относно случая с убийството на Митко в Цалапица, Коцев съобщи, че се чака през януари Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран в България. В момента процедурата се бави поради замяна на документи и правосъдни актове, разяснява още Коцев.

Състоянието на Министерство на вътрешните работи: 

„ С министър Калин Стоянов вложихме много сили и сила да върнем вътрешните регулаторни механизми, да проявим непоносимост към тези, които са надвишили закона. Възобновихме взаимоотношението с прокуратурата ”, сподели още той пред Нова телевизия.

„ Министерство на вътрешните работи е комплициран систематичен организъм, който е претрупан с големи публични упования. Служителите на министерството бяхме изправени пред големи провокации. Измина една комплицирана и динамична година. Борим се с противозаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, пияните и дрогирани водачи, наркоразпространението и домашното принуждение.  Имам големи условия към чиновниците ми. Престижът на Министерство на вътрешните работи е оскърбен, липсва мотивация на чиновниците ”, разясни Коцев.

Голямото пътешестване по празниците:

„ Имаме напредничав спад на нарушавания на водачи, отнети коли, присъди. Предвидили сме задоволително запас и при прибирането след Нова година ”, разясни основният секретар.

Обирът на инкасо автомобил:

„ Това е вследствие на систематичната работа на сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи. Установени са трима от участниците в грабежа. Те са привлечени към наказателна отговорност, един е с непрекъснато задържане. Един се търси. Все още няма изясненост към момента къде са парите ”, разясни Коцев.

Убийството на Алексей Петров:

„ Нямаме съответен обвинен, работим доста съществено и интензивно. Става въпрос за тежко, преднамерено закононарушение. Проверявани са лица за съпричастност. Ако ФБР получат телефона на Петров, той ще бъде отворен в границите на няколко месеца ”, счита основният секретар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР