Шестима виетнамци с голям принос за отношенията между Виетнам и

...
Шестима виетнамци с голям принос за отношенията между Виетнам и
Коментари Харесай

Росен Желязков награди космически изследвател и инвеститор в България

Шестима виетнамци с огромен принос за връзките сред Виетнам и България, бяха наградени от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Това се случи на специфична гала, проведена от българското посолство в Ханой, като част от формалната аудиенция на нашата парламентарна делегация.

400 души са членовете на Асоциацията за другарство " Виетнам-България ". Само 10% от тях не са учили или работили в нашата страна.

Усещаме огромното внимание, тази прелестна сила, която струи от срещите с виетнамските ни сътрудници и се усещаме измежду другари и хора, които познаваме. Хора, които въпреки че не носят нашата ДНК, носят общата сила в душите ни. Това е среща на хора, с които сме доста близки, сподели в приветствието си шефът на Народно събрание Росен Желязков. Той даде образец, че преди 1989 година в България са живели над 30 хиляди виетнамци, а повече от 5000 са приключили висшето си обучение у нас и изясни, че това са същинските посланици на двете страни. Срещите с вас и хората демонстрират, че България е във вас и сърцата ви и това може единствено да ни радва и ласкае, добави Желязков.

Имаме най-важното - доверие, другарство, и вие тук сте доказателство и гаранция за това, обърна се Желязков към членовете на Асоциацията за другарство " Виетнам - България ". Има една остаряла мъдрост, която споделя, че гладките пътища са най-хлъзгава, само че ние ще ги извървим дружно, сподели Желязков.

Сред шестимата наградени е доцент Хоанг Тхай Лан. Тя е учила в Софийския университет, а сред 1981 до 1984 година е била теоретичен помощник и докторант в Института за галактическите проучвания на Българска академия на науките. Работи дълги години в Виетнамската академия за просвета и технологии, където доближава до длъжността шеф на Атмосферната обсерватория на гр. Хошимин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР