Шестима тежкоболни, които са чакали за трансплантация на бял дроб,

...
Шестима тежкоболни, които са чакали за трансплантация на бял дроб,
Коментари Харесай

Шестима, чакащи за трансплантация на бял дроб, са починали през 2018 г.

Шестима тежкоболни, които са чакали за трансплантация на бял дроб, са умряли единствено от началото на годината, заяви Нова телевизия.

В България сходни интервенции не се вършат, а от месеци здравните управляващи не могат да намерят непозната клиника, където да изпращат пациентите. Все още не са подготвени български лекари, с цел да могат трансплантации като тази да се вършат у нас - каквато е рекомендацията на европейски специалисти.

" Искам да пребивавам най-малко още 2 пъти по 27 години, да основа семейство... ", сподели една от чакащите - Илияна Христова през май.

Днес съвсем 6 месеца по-късно здравните управляващи към момента не са намерили решение за нея.

" Аз нямам информация персонално от тях, това, което узнавам е от медийното пространство. Всеки път информацията е друга ", споделя дамата.

" При тези болести, при които се чака трансплантация, положението се утежнява с всяка седмица ", изясни Стефан Тамбуев, ръководител на Сдружението на пациентите с дихателни болести.

Междувременно Илияна диша все по-трудно. Това също поврежда другите органи, а е доста значимо трансплантацията да се направи до момента в който другите органи са здрави към момента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР