Шестима от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват

...
Шестима от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват
Коментари Харесай

Шестима от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват към България

" Шестима от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват към България и към този момент би трябвало да са на българска територия. Постигнахме това, за което се борихме - да бъдат освободени десетимата моряци. Остават 4 индивида - тримата капитани и един от моряците. Те ще останат на един от трите кораба, който към момента не е запечатан от прокуратурата, да прекарат нощта и сутринта в 9 да си тръгнат към България ", съобщи пред Радко Влайков, дипломат на България в Букурещ.

По думите му до това решение се е стигнало, откакто българските капитани са упорствали да участват на запечатването на корабите.

" Това е повече от обикновено - да напущат последни кораба. Приключи разпитът на втория капитан на единия от трите плавателни съда, като всеки миг завършва и на третия, само че решенията, които ще бъдат взети от тези два разпита, към този момент на практика са взети ", добави Радко Влайков.

Той разясни, че въпросът с корабите ще се взема решение по-нататък.

Посланикът ни в Букурещ: Освободен е екипажът на единия от арестуваните в Румъния български кораби

Относно това дали ще бъдат повдигнати обвинявания на
Всичко за Вашата сватба
моряците, посланикът ни в Букурещ разяснява, че фактът, че те са пуснати на този стадий, е много насърчителен.

" Характерът на евентуални обвинявания е подобен, който не изисква тяхното задържане. Единият от разпитите и в този миг не престава да тече ", сподели още дипломат Радко Влайков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg