Шестима души загинаха, след като хеликоптер с чуждестранни туристи катастрофира

...
Шестима души загинаха, след като хеликоптер с чуждестранни туристи катастрофира
Коментари Харесай

Хеликоптер се разби край Еверест, загина петчленно семейство

Шестима души починаха, откакто хеликоптер с задгранични туристи катастрофира през днешния ден покрай връх Еверест в Непал, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден за злополуката на хеликоптера, аварирал в местността Ламаджура, заяви Асошиейтед прес. Той се е прибирал тази заран от столицата Катманду, откакто закарал петимата туристи на обиколка край най-високият връх в света. Туристите на борда са били мексиканци, а водачът на самолета - непалец.

Очевидец съобщи, че хеликоптерът се е разрушил в обраснал с шубраци скат.

Служител на летището сподели, че е трябвало маршрутът на хеликоптера да бъде изменен поради утежняване на времето. През сезона на мусоните полетите постоянно се отсрочват или маршрутите им се трансформират поради проливни дъждове.

" Хеликоптерът излетя при положителни условия на времето ", сподели представител на самолетната компания, която имала хеликоптера.

" Времето не беше неприятно. Не можем да кажем какво е предизвикало злополуката. Това би трябвало да бъде разследвано ", добави той.

Сезонът за туризъм и алпинизъм завърши през май с настъпването на дъждовния сезон и туристическите полети до планините са по-редки по това време на годината, защото видимостта е неприятна, а метеорологичните условия стават непредсказуеми.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР