Шестима души са загинали при земетресение с магнитуд 5,6 по

...
Шестима души са загинали при земетресение с магнитуд 5,6 по
Коментари Харесай

Силно земетресение взе жертви в Непал /снимки/

Шестима души са починали при земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер, което раздруса западната част на Непал в ранните часове на деня и провокира земетресения чак до Ню Делхи, оповестиха управляващите.
По данни на Американската работа за геоложки изследвания епицентърът е бил покрай непалската община Дипаял, на 340 км. западно от Катманду и ебил на дълбочина 15 км.
Шестима души починаха в западния окръг Доти, в това число трима членове на едно и също семейство, заяви началникът на локалната полиция Раджендра Дхамала.
Петима други са ранени и са на лекуване в локална болница. Трусът е бил усетен и в Северна Индия, само че там няма данни за жертви или вреди.
Жителите на индийската столица Ню Делхи разгласиха в обществените мрежи видеоклипове, включващи клатещи се осветителни тела и огради. Индийският народен сеизмологичен център заяви, че земетресението е било с магнитуд 6,3.
Близо 9 000 души починаха при земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер, което разклати Непал през април 2015 година и унищожи над половин милион домове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР