Шестима души са загинали при изкачване на вулкан в Камчатка

...
Шестима души са загинали при изкачване на вулкан в Камчатка
Коментари Харесай

Шест загинали туристи под вулкан в Камчатка

Шестима души са починали при нанагорнище на вулкан в Камчатка - Ключевская сопка . Първоначално локалните управляващи оповестиха за петима починали. Към потърпевшите е изпратен хеликоптер, само че спасителите към момента би трябвало да преминат през адаптация.

За общия брой починали шест души оповестява ТАСС, базирайки се на медицински източник.

Всички починали са били членове на група от 12 души , които на 30 август са тръгнали изкачват вулкана. На височина от към 4,2 метра петима души умират при рухване . Съобщава се, че един от водачите си е счупил крайници. Двама от групата са в лагера на височина 3300 м и чакат идването на спасителите, останалите остават на височина над 4000 м. Те не могат да слязат от 4-те хиляди метра, защото към този момент нямат сили и страдат от неналичието на О2.

Ключевская сопка е най-високият деен вулкан в източната част на полуостров Камчатка. Височината му е 4800 метра.

Спасителите към момента не са съумели да доближат до ранените туристи. Хеликоптерът Ми-8, който изхвърчал предния ден , не е съумял да кацне покрай лагера заради метеорологичните условия и се е върнал назад.

В същото време различен хеликоптер се приготвя за политане. В региона на вулкана има мощна облачност, ветрове със скорост до 15 метра в секунда и превалявания . Температурата в планинския регион може да падне до минус 9 градуса по Целзий, оповестява организация ТАСС.

Към туристите е изпратена и наземна избавителна група от 15 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР