Шестима души са арестувани и обвинени за участие в престъпна

...
Шестима души са арестувани и обвинени за участие в престъпна
Коментари Харесай

Шестима са арестувани и обвинени за търговия с фалшиви маркови дрехи и пране на пари

Шестима души са задържани и упрекнати за присъединяване в незаконна група за продажба на подправени маркови артикули и пране на пари.
Прочетете още
Схемата е разрушена при спецакция на 14 март 2023 година на територията на област София и област Пазарджик, извършена от чиновници от отдел „ Киберпрестъпност “ в Групово дело БОП и секторите БОП в Пазарджик и Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура–Пазарджик. 

В разследване на това Окръжна прокуратура–Пазарджик притегли като обвинени А.Е., на 43 година, Е.Е., на 41 година, 42-годишната Л.А., 40-годишната А.Л., М.Г., на 33 година, и А.Д., на 63 година, за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел и да прави закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност и пране на пари – закононарушение по член 321 от Наказателния кодекс.

При акцията са били осъществени над 20 претърсвания и изземвания в жилища, складови пространства и коли в разнообразни градове и села на територията на двете области.

Иззети са към 5000 броя продукти – реплики на маркови артикули – облекла, обувки, колани, часовници, чанти, парфюми, портфейли и други Те са били сложени в кашони и други опаковки, подготвени за превозване в чужбина.

До момента е открито, че стоките са дошли от Турция с рейсове, които превозвали пасажери, а в България на избрани места са били пренареждани и опаковани. Впоследствие посредством спедиторски компании са били изпращани в страни от Западна Европа – Германия, Франция, Австрия, където били продавани на физически лица.

Според събраните досега доказателства, парите, получени от продажбата на репликите на марковите артикули и аксесоари са влагани в закупуването на парцели и коли в България. Организираната незаконна група е осъществявала активността си през последните шест месеца.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор четирима от обвинените са арестувани за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура–Пазарджик да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.  Другите двама обвинени са с взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 2000 лв. за всеки един от тях. 

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на брифинг на Окръжна прокуратура–Пазарджик и Групово дело БОП. В него участваха Албена Кузманова, областен прокурор на гр. Пазарджик, Живко Пенев, заместник-окръжен прокурор и Иван Иванов, шеф бранш БОП, гр. Пазарджик. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР