Шестима човека бяха убити, 5-ма ранени и вероятно над 30

...
Шестима човека бяха убити, 5-ма ранени и вероятно над 30
Коментари Харесай

Жертви и ранени след руска ракетна атака в Донецка област

Шестима индивида бяха убити, 5-ма ранени и евентуално над 30 са затрупани под отломките на рухнала пететажна постройка, изумена нощес от съветска ракета в град Часив Яр в Донецката област. Това заяви през днешния ден в „ Телеграм ” украинският губернатор на региона Павло Кириленко, представен от Ройтерс.

„ Спасителната интервенция е в ход ”, добави той. Сградата е отчасти разрушена, оповестиха репортери на Агенция Франс Прес, откакто дойдоха на мястото, където спасители разчистваха региона с екскаватор.

„ Спасителите до момента са съумели да открият контакт с двама души под руините ”, сподели Кириленко. Според губернатора 591 цивилни са били убити, до момента в който 1548 други са били ранени до момента в региона на Донецк от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

След завладяването на градове в прилежащата Луганска област в този момент Русия се пробва да навлезе по-дълбоко в Донецк, с цел да консолидира властта си над целия район на Донбас.

Армията на Украйна заяви, че съветските сили са атакували украински позиции до източния град Словянск, само че са били принудени да се отдръпват. От територията на Русия били изстреляни крилати ракети към североизточния град Харков, само че украинската страна не даде данни за потърпевши и вреди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР