Шести избори за две години и половина и пак сме

...
Шести избори за две години и половина и пак сме
Коментари Харесай

Вигенин: Очевидно е, че няма да стане с втория мандат

Шести избори за две години и половина и отново сме в същото състояние, в което ГЕРБ още веднъж не можа или по-скоро не искаше да сформира държавно управление. Втора политическа мощ този път е Движение за права и свободи, дали ще остане втора, най-малко от позиция на групата в Народното събрание, следва да забележим. Но явно и там текат процеси, които основават в допълнение напрежение и неустановеност в политическата система и в Народното събрание. Видяхме към този момент и разпада на една от политическите обединения - това разяснява в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Кристиан Вигенин - зам.-председател на Българска социалистическа партия.

Всичко това демонстрира, че рецесията в политическата система в България се задълбочава. Възможно е разнообразни играчи да видят разнообразни благоприятни условия за себе си, счита той.

" Дошъл е моментът на това дъно, в което сме стигнали и което е извънредно демотивиращо и за жителите, само че и за самите участници в политиката, може би е време да има едно осъзнаване, тъй като по този начин както всички са се засилили за следващите избори, дано да помислим какво друго ще дадат едни такива избори. Дали не е пристигнало време към този момент да се подходи държавнически и да не се повтаря от всеки - да, би трябвало да има постоянно държавно управление, само че и да излязат обединенията освен с предписания по какъв начин да бъде основано, а какво да прави едно такова държавно управление и в случай че има единодушие по съществени цели, да забележим по какъв начин това да стане. Очевидно е, че няма да стане с втория мандат, следва да забележим какво ще е решението за третия ", разясни Вигенин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР