Шести ден на взаимен обстрел между Израел и палестинските групировки

...
Шести ден на взаимен обстрел между Израел и палестинските групировки
Коментари Харесай

Конфликтът в Близкия Изток продължава

Шести ден на съвместен обстрел сред Израел и палестинските групировки в Ивицата Газа. Продължават и дипломатическите старания за разрешаване на рецесията.

Снощи в Тел Авив дойде американски делегат по близкоизточния въпрос, а на следващия ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира още веднъж. И тази нощ небето над Израел бе осветено от изстреляните ракети от линията Газа, от понеделник насам техният брой към този момент е над 2000.

Тази заран Израел нанесе нови въздушни удари и артилерийски обстрел. Според Тел Авив задачите му са подземните тунели, употребявани от ислямистките групировки. Цивилните обаче стават косвени жертви. Според Организация на обединените нации от понеделник насам 10 000 палестинци са напуснали домовете си поради новото разпалване на спора.
Снимка: bTV
„ Избягахме от у дома, споделиха ни да се скрием в това учебно заведение. Домът ни беше срутен, а димът от бомбите ме задави, съвсем ме задуши “, споделя Емина, ученичка в Газа.

Сблъсъците не стихват и в израелските градове със смесено население. Според " Скай нюз " и араби, и евреи там се самоорганизират, с цел да охраняват кварталите си. Напрежението се придвижи и на Западния бряг.

„ Призоваваме всички страни неотложно да спрат огъня. Тези боеве могат да отприщят неукротима филантропична и рецесия на сигурността и да подхранят в допълнение екстремизма в целия район “, съобщи Стефан Дюжарич, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.
Снимка: bTV
Протести в поддръжка на палестинците са планувани през днешния ден в Лондон, Берлин и Вашингтон. Австрийското канцлерство пък издигна израелския байрак в символ на взаимност с Тел Авив.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР