Шестчасова заложническа драма се разигра в магазин за техника в

...
Шестчасова заложническа драма се разигра в магазин за техника в
Коментари Харесай

Българин е бил сред заложниците в магазин в Амстердам

Шестчасова заложническа драма се разигра в магазин за техника в центъра на Амстердам. Въоръжен е нахлул в комерсиалния обект късно нощес. Той е съумял да задържи вътре няколко индивида, другите са съумели да избягат.

За да пусне последния останал пленник, похитителят е желал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той е заплашвал, че в случай че настояванията му не бъдат задоволени, ще се самовзриви.

Нападателят е бил обезвреден, откакто напуснал постройката, с цел да последва мъж, който преди този момент държал на мушка, само че в даден миг той съумял да избяга. Извършителят е 27-годишен мъж от Амстердам.

Заложникът е бил българин, оповестяват от полицията, само че не разкриват неговата идентичност.

Кадри от мястото на събитието, споделени в обществените медии, демонстрираха по какъв начин нападателят заплашва невъоръжено лице с оръжие. Свидетели оповестиха, че са чули изстрели.

На конференция началникът на полицията в Амстердам Франк Пау похвали дейностите на заложника. " Той е работил за част от секундата " и се е измъкнал от причинителя. " Ако не беше направил това, нощта можеше да бъде доста неприятна и дълга ". Паоу съобщи, че жертвата не е чиновник на магазина.

Заложническата драма в Амстердам продължи часове във вторник вечерта и завърши, когато заложникът съумял да се измъкне. Това се случило, когато взелият заложници 27-годишен мъж от Амстердам към 22:30 ч. изискал от полицията вода. Полицията употребила робот, с цел да занесе бутилка вода в магазина. Заложникът трябвало да я вземе, евентуално под дулото на револвер, и се възползвал от тази опция, с цел да избяга, оповестява уеб сайтът NL Times. Похитителят тръгнал да го преследва. След като излязъл на открито, полицията блъснала с кола нападателя. По време на заложническата рецесия полицията е отвела на безвредно място към 70 души.

Полицейският синдикат АКТБ е впечатлен от метода, по който полицията се е справила със обстановката. " Тя демонстрира решителните и смели дейности на служителя на реда, който отстрани бягащия обвинен ", съобщи представителят Маартен Бринк. " В тази обстановка от решаващо значение се оказа да не се съмняваш, а да действаш. Начинът, по който полицията действаше през вчерашния ден, и по-специално служителят в полицейския автомобил, демонстрира, че можем да се гордеем с нашата полиция. Те излизат напред, даже с риск за личния си живот, с цел да защитят живота на другите ".

Министърът на правораздаването и сигурността Дилан Йешилгьоз също похвали реакцията на полицията. " Контролираните и решителни дейности на полицията заслужават единствено похвали. Тя предотврати по-лошо ", съобщи Йешилгьоз в Twitter. Тя пожела на всички участници в заложническата обстановка доста сили.

Полицията не оповестява нищо за положението на обвинения. Той е откаран в болница с сериозни пострадвания. Полицията също по този начин отхвърли да даде каквато и да е нова информация за двете жилища, които е претърсила в Амстердам, или за жилетката-бомба, която се допуска, че е носил нападателят.

По време на заложническата драма нападателят се е свързал с полицията и е изискал 200 млн. евро в криптовалута и безвредно овакантяване на магазина. Той заплаши да се взриви и изпратил фотография на районния ефирен оператор AT5, на която се вижда, че носи нещо, което наподобява като жилетка-бомба.

По данни на полицията обвиненият е носил със себе си автоматизирано оръжие и револвер. Той стрелял с автоматизираното оръжие най-малко четири пъти по полицията, когато тя пристигнала на място във вторник вечерта.

Технолочината компания притежател на магазина разгласява изказване в отговор на заложническата обстановка: " Ние сме необикновено признателни и облекчени, че нашите чиновници и клиенти в Амстердам са в сигурност по-късно ужасяващото прекарване. Бихме желали да благодарим на локалните чиновници на реда за изключителната им работа и за продължаващото следствие. Нашите екипи и клиенти започнаха бързи дейности и демонстрираха невероятна мощ и увереност, и ние сме доста признателни за поддръжката и грижата, които си оказаха един на различен при такива сложни условия. "
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР