Шест зеленчука, пет плода, четири протеина, три въглехидратни продукта, два

...
Шест зеленчука, пет плода, четири протеина, три въглехидратни продукта, два
Коментари Харесай

Методът 6 към 1: Как да пестим пари и да пазаруваме по-лесно

Шест зеленчука, пет плода, четири протеина, три въглехидратни продукта, два соса и една храна за развлечение - в случай че това е вашият лист за извършване на покупки на хранителни артикули тази седмица, евентуално сте почитател на Уил Коулман - основан в Ню Йорк готвач, телевизионна персона и основател на наличие за обществените медии.

Коулман стана доста известен в TikTok, откакто показа своя способ 6 към 1, за който счита, че ще ви помогне да „ прекарвате по-малко време в хранителния магазин и да задържите повече пари в джобовете си “.

„ Вие също по този начин намалявате питателните си боклуци, тъй като не купувате случайни съставки, от които не се нуждаете “, прибавя готвачът, представен от CNN.

Какво съставлява методът 6 към 1?

Коулман в началото разгласява своята философия за извършване на покупки през март 2022 година „ Аз персонално харчех доста пари за хранителни артикули, занимания с другари и основаване на наличие “, споделя основателят на предписания, акцентирайки, че този способ е трансформирал живота му.

Тази седмична техника прави извършването на покупки по-ефективно и ви разрешава да добавите повече многообразие, прохлада и посока на менюто си, съгласно Колман. Освен това ви оказва помощ да държите под око това, от което в действителност се нуждаете, вместо да се разсейвате от ненужни продукти.

Как работи? Потърсете шест пресни, замразени или консервирани зеленчуци, пет пресни, замразени или консервирани плода, четири протеина, три въглехидратни продукта, два соса и един артикул за „ душата “.

Без значение къде пазарувате, това би трябвало да ви помогне да разнообразите менюто си и да поддържате в наличност съществени артикули вкъщи, без да сте затрупани от всички благоприятни условия за избор — и евентуално да инвестирате в прекомерно доста от тях.

Можете да приложите този принцип на фермерския пазар, в супермаркета или в обичаната си бакалия въз основа на това какъв брой желаете да инвестирате в храна и до какво ви би трябвало достъп.

Увеличете или намалете бройките, като вземете повече от всяка съставна част, с цел да задоволите потребностите на вашето домакинство, поучава още Коулман.

Ползите от метода 6 към 1

Диетологът, майка на три деца и създател на готварска книта Франсис Ларгеман-Рот тества метода 6 към 1 и счита, че той работи.

„ Има толкоз доста изгоди от включването на повече многообразие в диетата ви - от разнообразни типове артикули до нови зърнени храни, протеини и даже масла за готвене. Смяната на това, което нормално купуваме, може да ни помогне да консумираме повече хранителни субстанции “, споделя тя.

„ Освен това, да бъдем гъвкави при извършването на покупки е това, което всички би трябвало да създадем, в случай че желаеме да спестим пари. “

Диетологът прави оценка метода, по който методът 6 към 1 разрешава еластичност, като избор на повлиян от инфлацията протеин, да вземем за пример яйца, с за по-благоприятна за бюджета опция - като леща, предаде Darik Business Review. Ларгеман-Рот му присъжда бонус точки и за акцента върху плодовете и зеленчуците.

„ Всички би трябвало да ядем повече от тях. И несъмнено можете да приготвите няколко ястия от четири протеина “, споделя тя. Въглехидратите, сосовете и „ занимателните храни “ могат да ви оказват помощ да завършите ястието и да ви предпазят от възприятието на ограничавания или изкушението да поръчате храна за у дома.

Как да накарате метода 6 към 1 да работи за вас?

Този жанр на извършване на покупки изисква известно обмисляне на менюто. Независимо от вашия бюджет, хранителни цели или размер на семейството, „ не можете просто да отидете до магазина без проект и да мислите, че 6 зеленчука и 4 протеина ще ви стигнат за седмицата “, споделя Ларгеман-Рот.

„ Трябва да помислите дали ще гарнирате пилешките гърди с аспержи и имате ли потребност от тортили за пуешката кайма, която си купихте. Дори жестоко нахвърляният проект е значим, с цел да излезете от магазина с вярната композиция от артикули, с които да приготвите ястия. "

Надникнете в килера, хладилника и фризера си. Първо изберете рецептите въз основа на това, което ви се хапва, предлага Коулман. Ако бюджетът е приоритет повече от разхищаването на храна и настроението ви, потърсете какво се продава на сметка, по-късно намерете рецепта за него.

Ако се чувствате удобно в кухнята, споделя Коулман, „ можете да употребявате всички тези съставки, с цел да вършиме спонтанни ястия; съчетайте ги с артикули, които към този момент имате в килера си ".

Не сте сигурни какво да вършиме със съставките? За да помогне на почитателите си, Коулман издава електронна книга, струваща 10 $, в която включва триседмични описи с хранителни артикули и предписания, които са в сходство с неговия способ.

„ Това ще ви спести грижи и ще ви накара да готвите и да ядете повече вкъщи. В последна сметка, желая да направя шоу, в което да изпробваме метода 6 към 1 със фамилии по целия свят “, добавя готвачът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР