Шест сериозни слънчеви изгаряния в детството са предразполагащ момент към

...
Шест сериозни слънчеви изгаряния в детството са предразполагащ момент към
Коментари Харесай

Експерт: Наблюдавайте бенките си и пазете децата от слънчеви изгаряния

Шест съществени слънчеви изгаряния в детството са предразполагащ миг към изродяване на бенките. Един от най-ефективните способи за предотвратяване от кожен рак е самонаблюдението. Затова хората би трябвало да вършат фотоси на бенките по тялото си, които на всеки шест месеца да съпоставят. Ако има смяна, е нужна консултация със експерт, посъветва началникът на Клиниката по дерматология в Онкологичната болница доцент Красимир Киров.

През горещите месеци не е задоволително да се разчита на слънцезащитни кремове, а са нужни и сянката, дрехата, очилата и шапката, уточни доцент Киров.

" Процесът на изродяване е към 20 години, а от начален до напреднал меланом е две години интервалът. Така че, най-малко две години човек има време да се ориентира към диагноза и ранно лекуване. Обикновено множеството бенки са свързани с по-светъл вид кожа, който е благоразположен към злокачествени новообразувания. Когато са повече от 50 бенки, това се счита като рисков миг за появяването и на недоброкачествен меланом ", изясни доцент Киров.

" Профилактиката е предотвратяване от слънчевите изгаряния и самонаблюедението. Съветваме хората да вършат фотоси на бенките по тялото си и на шест месеца да ги възобновяват и да се съпоставя дали има смяна, а в случай че има такава, да се съветват със експерт ", сподели още началникът на Клиниката по дерматология.

" Най-опасни са слънчевите изгаряния в детската възраст, по тази причина изключително децата би трябвало да се пазят от слънчеви изгаряния. Обикновено се счита, че шест съществени изгаряния е предразполагащ миг към изродяване на бенките. Дълги години се спореше, че хората, които вървят на солариум, вървят и на естествени UV лъчи, само че към този момент е потвърдено, че усилва риска от появяването на меланом. В доста страни към този момент и в Европа, и в Щатите на децата до 18 години не се позволява сами да посещават солариумите без единодушието на родителите. Включително има надписи, както на цигарите, че UV лъчите могат да причинят увреждане на здравето и гибел ". /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР