Шест руски балона са били забелязани над Киев и повечето

...
Шест руски балона са били забелязани над Киев и повечето
Коментари Харесай

Шест руски балона са свалени над Киев

Шест съветски балона са били видяни над Киев и множеството от тях са били свалени от украинската противовъздушна защита.

Това заяви военната администрация на района, представена от Аджерпрес.

Тя съобщи, че балоните може да са носели проектори и разследващо съоръжение, само че не посочи по кое време са прелетели над столицата, макар че през днешния ден в Киев беше оповестена въздушна паника.

" Според информацията, която в този момент се прецизира, това са били балони, движещи се във въздуха, задвижвани от вятъра ", написа военната администрация в приложението за известия Telegram. " Целта на изстрелването на балоните евентуално е била да се открият и изтощят нашите средства за противовъздушна защита ", добави институцията.

Малко преди този момент известие представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат съобщи, че Русия може да употребява балони в нова акция за опазване на запасите си от разследващи безпилотни летателни апарати.

" Разузнавателните безпилотни летателни апарати като „ Орлан-10 “ в този момент се употребяват по-рядко (от Русия) и те се замислят: Защо да не използваме тези балони? Така че те ги употребяват ", сподели Ихнат пред украинската телевизия.

 

По-късно той удостовери, че в столицата са прозвучали сирени за въздушна паника поради летящите в небето балони.

Русия не разяснява незабавно изказванията по отношение на балоните над Киев.

Във вторник въздушното пространство на Република Молдова беше краткотрайно затворено от съображения за сигурност, като беше отворено още веднъж след повече от три часа, а системата за въздушно наблюдаване на румънските военновъздушни сили засече към 12:30 ч., в националното въздушно пространство дребна въздушна цел с характерности, сходни на метеорологичен балон. Екипажите на двата самолета, изпратени в региона, обаче не потвърдиха съществуването на въздушната цел нито образно, нито посредством бордовите радари.

Всички тези събития се случват в подтекста на това, че на 4 февруари Съединени американски щати смъкнаха край атлантическото си крайбрежие китайски балон, за който се предполагаше, че е шпионски. По-късно американската авиация смъкна три по-малки неидентифицирани летящи обекта, чиито остатъци към момента се търсят или следва да бъдат изследвани.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР