Шест популярни напитки, които са много вредни за червата. Здравето

...
Шест популярни напитки, които са много вредни за червата. Здравето
Коментари Харесай

Шест популярни напитки, които са много вредни за червата

Шест известни питиета, които са доста нездравословни за червата. Здравето на червата ви е от решаващо значение за цялостното ви здраве. Лошото действие на червата може да докара до съществени странични резултати като отмалялост, кожни проблеми и нетърпимост към храни. Освен това има питиета, които могат да причинят сериозна щета.
Експертът по хранене Тоби Амидора сподели, че някои от най-лошите питиета за здравето на червата са питиета с добавена захар, като лимонада и сладостен чай.
Храните с високо наличие на захар могат да насърчат възпалението и да изместят салдото сред „ положителните “ и „ неприятните “ чревни микробиоми, което може да докара до неприятни здравословни резултати.
Ако желаете сладка студена напитка, изберете 100% плодов сок без добавена захар.

Енергийни питиета
Ако консумирате тези енергийни питиета, с цел да облекчите ежедневната си отмалялост, би трябвало да спрете този табиет.
Тези енергийни питиета с високо наличие на кофеин могат да причинят гастрит, инфектиране, нараснало изхождане и диария.
Излишъкът от кофеин може да накара стомаха ви да създава повече киселина от нормално, което може да утежни признаците на рефлукса.

Кафе
Кофеиновите питиета, като кафето, са стимуланти, които усъвършенстват придвижването на червата. В допълнение, тези питиета могат да ускорят стомашно-чревния тракт.
Този подтикващ резултат може да аргументи редки изпражнения или диария, което от своя страна може да докара до дехидратация. Освен това кофеинът е лек диуретик, което значи, че ще тичате постоянно до тоалетната.

Шест известни питиета, които са доста нездравословни за червата 01.07.24 06:30 Новият месец поставя начало на сложен интервал за Рибите 01.07.24 06:00 Топ 6 на най-възхитителните острови в Гърция 01.07.24 05:45 Защо е добре да прибавяме канела към кафето? 01.07.24 05:30 Това е най-хубавата напитка след подготовка за повишаване на мускули 01.07.24 05:00

Газирани питиета
Възможно е да има връзка сред газираните питиета и стомашното разстройство.
Освен това някои изследвания демонстрират, че пиенето на газирани безалкохолни питиета може да усили риска от рак на панкреаса.

Алкохол
Редовното пиянство на прекомерно доста бири, коктейли или чаши вино може да повлияе на микробиотата, причинявайки дисбаланс на бактериите в червата със свръхрастеж на неприятни, нездравословни бактерии.
Този дисбаланс води до инфектиране. Хроничната корист с алкохол също може да повреди клетките, като ги направи по-пропускливи, което разрешава на бактериите и токсините, които създават, да навлязат в кръвта.

Шоколадови питиета
При някои хора пиенето на шоколадови питиета може да докара до киселинен рефлукс. Това е моментът, когато киселината в хранопровода се връща, причинявайки киселини.
Ако имате киселинен рефлукс повече от два пъти седмично, може да бъдете диагностицирани с по-тежка форма на киселинен рефлукс, известна като гастроезофагеална рефлуксна болест.

Източник: Eat This, Not That!/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР