Шест от десет шофьори казват, че новата технология за камери

...
Шест от десет шофьори казват, че новата технология за камери
Коментари Харесай

В Обединеното кралство с камери срещу шумни ауспуси и двигатели!

Шест от 10 водачи споделят, че новата технология за камери улавящи наднормения звук от транспортните средства би трябвало да бъде въведена в цялата страна. Целта е да се хващат и глобяват притежателите на прекомерно шумни транспортни средства.

Камерите, предопределени да откриват коли или мотоциклети с нелегално мощни изпускателни системи или да хващат водачи, които се движат излишно, се поддържат от болшинството водачи, разкрива ново изследване. Най-големият авто клуб на острова - RAC е попитал водачите дали биха одобрили въвеждането на „ камери за звук “ по пътищата на Обединеното кралство след привършване на тестванията за тестване на технологията, подхванати от Министерството на превоза.

58 на 100 от интервюираните са подкрепили въвеждането на шумови камери, 22 на 100 са срещу, а 20 на 100 не са сигурни. Камерите за звук работят посредством голям брой ориентирани микрофони, които са в положение да дефинират източника на шумни изпускателни газове и да обезпечат запис на равнището на шума, дружно със фотоси на виновника. Този дигитален пакет от доказателства евентуално може да бъде употребен от полицията за идентифициране и наказателно гонене на водачи.

Изпитанията на технологията започнаха в Брадфорд предходната година и тя също е тествана в Грейт Ярмут, Бирмингам и Южен Глостършър. Министерството на превоза проучва резултатите от опита, само че към момента няма ангажимент за спомагателни ограничения или по кое време ще даде коментар по въпроса.

Полицията може да издава санкции от £50 на място за шумни изпускателни газове, само че RAC споделя, че в изследването си респондентите приканват за набор от наказания, в това число възбрана за шофиране на транспортни средства, до момента в който не бъдат приведени в сходство с наредбите за шума.

Една трета от водачите споделят, че постоянно чуват транспортни средства, които са прекомерно шумни, а държавното управление пресмята, че цената на шума от градските пътища е до 10 милиарда английски лири годишно заради загуба на продуктивност от нарушавания на съня и разноски за здравето. Специалистите от RAC споделят, че шумът от пътя способства за всевъзможни здравословни проблеми, в това число инфаркти и инсулти.

Ръководителят на политиката на организацията, Саймън Уилямс, сподели: „ Изследванията измежду водачите демонстрират, че има доста мощно предпочитание да се постави завършек на бича от прекомерно шумни транспортни средства, които нарушават спокойствието. Очевидно неправилно е тези, които са оборудвали колите си с модифицирани ауспухи, някои мотоциклетисти и притежатели на суперавтомобили, сега да могат просто да се измъкнат, създавайки недопустимо количество звук. За благополучие скорошните тествания на шумови камери на Министерството на превоза може да дават решение. Надяваме се констатациите да са позитивни и че технологията може да бъде публикувана бързо и рентабилно в най-засегнатите региони. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР