Шест нови електробуси стават част от градския транспорт на Благоевград.

...
Шест нови електробуси стават част от градския транспорт на Благоевград.
Коментари Харесай

Шест нови електробуси стават част от градския транспорт в Благоевград с 4,3 млн. лв. от МРРБ

Шест нови електробуси стават част от градския превоз на Благоевград. Те ще допринесат за понижаване на замърсяването въздуха и опазването на околната среда. Модерните публични транспортни средства са доставени по план " Интегриран градски превоз на град Благоевград ", финансиран по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Той е на стойност 5,6 млн. лева, от които над 4,3 млн. лева са безвъзмездните европейски средства, а останалите са личен принос на общината. За обслужване на машините са доставени и инсталирани и 3 двойни зарядни станции.

Сред формалните посетители на церемонията за показване и тестово пътешестване бе заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева, която е и началник на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие”. „ Не приказваме просто за автобусен транспорт. Това е екологичен, чист, зелен превоз, който прави града по-привлекателен и доста по-тих ", уточни зам.-министър Бонева.
На събитието участваха още кметът на община Благоевград Илко Стоянов и зам.-кметът по стопанска система, финанси и европейски планове Мария Петрова, Александър Мацурев, заместник-областен шеф на област на област Благоевград, Радослав Тасков, ръководител на Общински съвет -Благоевград и други

За безаварийното пътешестване на електробусите бе отслужен водосвет, а жителите и гостите на града имаха опция да тестват новите транспортни средства.

Електробусите са нископодови, с двойна врата за обезпечаване на оптимален комфорт за пасажерите със специфични потребности, както и за родители с колички. Автобусите разполагат с рампа, след стартирането на която рейсът не може да потегли. При това състояние автоматизирано се включват спешни светлини, които да ориентират лидера и всички останали участници в придвижването. Снабдени са и със системата за сигнализация и сигурност на пасажерите.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР