Шест месеца след проливните дъждове в Царево все още няма

...
Шест месеца след проливните дъждове в Царево все още няма
Коментари Харесай

Половин година след потопа в Царево: Липсва експертиза за състоянието на рухналия мост

Шест месеца след проливните дъждове в Царево към момента няма техническа експертиза какво е било положението на моста в морския град, който рухна по време на наводнението. Това оповестиха за bTV от прокуратурата.


На 5 септември 2023 година стихия и пороен дъжд наводниха Царево, къмпинги и курортни селища в региона. Разрушени бяха мостове и пътища.

След потопа на моста, на който живота си изгубиха четирима души, следите от водното злополучие още личат.

От прокуратурата оповестиха, че следва да бъде направена тройна техническа експертиза какво е било положението на моста преди трагичния случай.

Съоръжението е връзка сред Царево и квартал „ Василико “. От общината твърдят, че ремонтът ще завърши до дейния летен сезон, макар закъснението поради административни процедури и забавено финансиране.

Друга съществена връзка, която се построява, е от републиканската пътна мрежа – мостът, който свързва Царево с Ахтопол. Там трафикът продължава да минава по краткотрайния мост. Новият, който се строи, ще е с 80 метра по-дълъг. Очаква се да е подготвен доникъде на април.

От регионалното пътно ръководство обявиха и, че укрепителните действия на мостовете над река Караагач и село Изгрев към този момент са завършили.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР