Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да

...
Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по друг начин

Шест месеца изминаха, откогато съм депутат. Време е да споделя какво свърших дотук - пред тези, които дадоха гласа си за мен, както и пред всички останали.

Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е към 40 000 лв.. Защо го споделям - ще поясня по-късно.

През последната половин година моята активност се състои в това да оказвам помощ за образованието на изоставени деца. Те живеят в по този начин наречените ЦНСТ - центрове за настаняване от фамилен вид. На естествен език - това са домове за изоставени деца.

Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или служащи. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз имам вяра, че този въпрос се взема решение в този момент, в този миг. И върша каквото мога.

От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, с цел да оказвам помощ за образованието на тези деца.

Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по британски език.

Някои от тези деца са необразовани - те не умеят да четат и да пишат на български. Това ще се промени, тъй като осигурих за тях специфични курсове с учители - сугестопеди.

Някои от децата, с които се срещнах, получават просветителна поддръжка под формата на професионални курсове в сферите, в които желаят да се развиват.

В един от домовете фантазията на множеството деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска креативна почивка (дано до тогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лева).

Половин година аз обикалям тези домове из цяла България със личната си кола и на лични разходи. Откакто съм народен представител в никакъв случай не съм употребил служебна кола, нито водач, нито гориво. Всички курсове, образователни материали и други действия, които обезпечавам за децата ги заплащам от личния си джоб. Не съм натоварил страната с една стотинка за тази моя активност.

Говорим си много с децата. Мотивирам ги да четат книги, да учат това, което обичат най-вече и да бъдат положителни хора. Не можете да си визиите по какъв начин работи на едно дете следното - да му обещаеш, че ще го запознаеш с обичания му реализатор, в случай че то се научи да чете. И да му видиш след това изражението, като си изпълниш обещанието.

С доста от тези деца си приказваме намерено за опиатите и алкохола. Искам децата да знаят истината за тях не от паркетни лелки и чичковци, а от някой, който е изял същинското дърво. И да знаят в действителност по какъв начин да се предпазят.

Дотук съм оказал помощ директно на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици. Към момента в България в такива домове живеят към 3600 деца. Мисълта, че няма да съумея да оказа помощ на всички тях е ужасяваща, само че няма да ѝ се дам.

Чувствам се същински логичен, откогато върша всичко това. Обещах на себе си и на хората, че няма да се трансформира в един от ония изроди. Правя, каквото мога и си съблюдавам обещанието.В идващите дни ще обявявам тук обстоен доклад за гореописаното - с имената на домовете, както и с някои значими детайлности. Свърших и други неща, които може би е добре да загатна във въпросния доклад.

Накрая ще си разреша едно малко отклоняване.

Миналата седмица гледах и слушах един народен представител от ГЕРБ, който от трибуната на Народното събрание сподели, че такива като мен не знаели за какво са в Народното събрание. Интелигентен човек е и ми стана доста мъчително за него. Те в действителност изперкват там - той откровено има вяра, че като излиза на трибуната по двайсет пъти дневно да наскърбява и да пита “това ли ви е смяната?” е по-полезен от някой, който през днешния ден ще отиде и ще научи едно дете да чете.

Това е от мен към този момент.

За някои в Народното събрание да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по различен метод.

Благодаря за вниманието! Христо Петров, Фейсбук
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР