Достигна до мен, че от вчера герберските тролове тръгнали да

...
Достигна до мен, че от вчера герберските тролове тръгнали да
Коментари Харесай

РЕАКЦИЯ: Иван Калчев от ДБ опроверга думите си за урода, било философска игра

Достигна до мен, че от през вчерашния ден герберските тролове тръгнали да популяризират в мрежата отрезка от това видео от събитието Либертариански OpenMIC от 15.02.2017, сякаш е нещо ново, и вероятно - скандално.

Длъжен съм да разясня: Смятам за извънредно неморална демонстрация да се крадат видеоматериали, да се качват на персонални профили, при изискване че истинското видео от самото начало от 2017 си е било онлайн.

Относно либертарианските standup-OpenMIC-събития: Години наред голям брой хора от и към БЛО отделяхме от времето и парите си, с цел да представяме либертарианските хрумвания, да водим полемики със социалисти, комунисти и други -исти. В златните години на БЛО към 2017 се правеха по над 40 събития годишно - полемики, диспути, презентации, също така всички сме изтъркали по не една клавиатура в онлайн полемики.

Политическите хрумвания рядко са бинарен избор, а най-често съставляват набор - даже привидно елементарен въпрос като дали дамата има право на аборт има нюанси и условности. В двата края на този набор съвсем постоянно стоят същите две други възможности - тъмен тоталитаризъм или независимост, доведена до прекаленост. В рамките на философския спор ние изследваме тези крайности, от време на време ги докарваме до абсудно гротескни антиутопии като в научна фантастика, с цел да разберем коя е вярната посока, по кято да ориентираме моралния си компас.

Тази страница е за интелигентни хора, които могат да създадат разликата сред извадени от подтекст цитати и метафизичен спор. Досега не съм ви молил да сподeляте мой пост или видео, само че за всяко нещо си има първи път: Моля, в случай че ще споделяте нещо - това да е истинското видео от цялото събитие, както е качено от уредника.

Единствената отбраната против дезинформация е цялостната, безпристрастна и неизкривена информация. Който има задоволително разсъдък - ще направи разликата. Аз ще се веселя, в случай че повече хора се интересуват да гледат видеата от тези събития, ние по тази причина сме ги правили - с цел да се гледат. Както и ще се веселя, в случай че повече хора вземат участие в полит-философски полемики.

Естествено, подготвен съм (веднага щом се прибера от Украйна) да дебатирам онлайн или онлайн по всички наранени тематики - има ли дамата право на аборт; по кое време, по какъв начин и за какво човек придобива правата си; дали е притежател на тялото си или не; дали единствено той взема решение какво ще влиза в него или пък в противен случай - може би Държавата е притежател на животите ни, или пък някой деспот, или болшинството от хората могат посредством гласоподаване да вземат решение какво да вършим със себе си.Sapienti sat.

Иван Калчев, Facebook
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР