Шест лъва, тигри и други големи котки, евакуирани от Украйна,

...
Шест лъва, тигри и други големи котки, евакуирани от Украйна,
Коментари Харесай

Лъвове бегълци от войната в Украйна намериха убежище в Испания и Белгия

Шест лъва, тигри и други огромни котки, евакуирани от Украйна, са пристигнали в приюти за животни в Испания и Белгия след рисково пътешестване с камион, по време на което транспортното средство се е натъкнало на съветски танкове и е трябвало да заобикаля бомбардираните зони, съобщи Франс прес. 

Лъвовете, дружно с шест тигъра, две други огромни котки и диво куче, са пристигнали в зоопарк в Полша предходната седмица от подслон за животни покрай Киев след двудневно пътешестване, заобикаляйки военните зони.

Четири лъва и дивото куче са приютени в Аликанте в източната част на Испания от център, ръководен от холандската асоциация за хуманно отношение към животните AAP, се показва в изказване на организацията.

Преди спасяването им лъвовете са обитавали подслон покрай Киев и са понасяли " ужасни " условия на живот. Един от тях, наименуван Гиз, е бил затворен в " дребна клетка в търговски център ".

Друг лъв, Флори, е бил държан като домакински любим в дребен апартамент, където е бил хранен с котешка храна, до момента в който различен, Нила, е избавен, откакто е живял затворен в нощен клуб, където е трябвало да " забавлява потребителите ".

" Ще бъде предизвикателство да се усъвършенства тяхното нежно здраве, малко по малко, посредством вярна диета, извършения и отмора ", допълват от асоциацията.

За другите два лъва на име Цар и Джамил са се погрижили центъра Natuurhulpcentrum, ситуиран в провинция Лимбург в източната част на Белгия, заяви асоциацията във Facebook.

Животните ще останат под карантина в продължение на три месеца.

Другите животни - шест тигъра и две огромни котки, към този момент остават в зоологическата градина в Познан в западната част на Полша.

Камионът, който е минал съвсем 1000 километра до полската граница, в даден миг се е озовал против съветски танкове и е трябвало да заобиколи обстрелвания от съветски сили регион на Житомир (Западна Украйна), оповестява представител на зоопарка.

На границата животните са били трансферирани в полски камион, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР