Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения

...
Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения
Коментари Харесай

Общината финансира 6 книги на пловдивски писатели

Шест книги получават финансова поддръжка от Община Пловдив след извършения конкурс по Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “ от „ Наредбата за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата “, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Комисията, формирана от изтъкнати пловдивски създатели утвърди финансирането на две от най-популярните книги, отдадени на града от Никола Алваджиев – „ Пловдивска хроника “ и „ В сенките на античния Пловдив “. И двете творби ще бъдат финансирани с 3500 лв. всяко. Със същата сума ще бъдат подкрепена и книгата на Пенка Калинкова „ Познатият чужд Пловдив “. И трите книги за добре познати на читателите, само че като значими за града издания, ще бъдат отпечатани още веднъж.

С 2300 лева е подкрепена „ Синът на летеца “ на Крум Филипов, „ Запомнете Пловдив 5. Освобождение от спомените “ на Евгений Тодоров – с 1670 лева, а „ Боговете не пишат “ на Величка Настрадинова с 1365 лева

Община Пловдив ще предложи контракти на утвърдените издателства Едноличен търговец „ Издателство Летера –

Надя Фурнаджиева “, издателство „ Жанет 45 “, ИК „ Хермес “ ООД и „ Ракурси “ ООД за подготовка на творбите до стадий „ електронна книга в PDF “. В тях ще бъдат включени и клаузи, които задължават получателите на финансиране да разгласяват готовия артикул в идната една година.

Общата сума, с която са подкрепени шестте книги е 15 835 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР