Шест години след дебюта си в Европа и след 653,065 броя,

...
Шест години след дебюта си в Европа и
след 653,065 броя,
Коментари Харесай

Новото поколение Space Star: The Geometry of Cool

Шест години след дебюта си в Европа и след 653,065 броя, продадени в над 90 стлани по целия свят (март 2012 до септември 2019) - 205,264 от които в Европа, Space Star идва със значителни усъвършенствания, които правят визията му по-динамична и предлагат едновременно рационална, само че и атрактивна алтернатива на европейските потребители – японско качество и усъвършенствани системи за сигурност.

Представен на Bangkok Motor Expo на 28 ноември, 2019 г., новият 2020 Space Star ще бъде премиерно представен в Европа на Автосалоните в Брюксел и Виена през януари, 2020, малко преди старта на продажбите в района.

Между януари и септември, 2019 година Space Star е най-добре продаваният модел на MMC в Европа с 33,630 продажби или 22.8% от общия обем продажби на MME.
Сред главните новости за модела са:

Нов дизайн в предната и задната част
Интериор от по-висок клас
Нови системи за дейна и пасивна безопасност
Подобрена горивна успеваемост
Подобрена Smartphone-linked Display Audio (SDA) система

Световният стилен автомобил
Резултатът от амбициозния план “Global Small ”, иницииран от MMC през 2009 г, е Space Star - уникален артикул, основан, за да посрещне потребностите на характерна група потребители по целия свят.
Независимо дали са в развъртян или развиващ се пазар, те търсят една и съща комбинация от пространство, горивна ефективност и ниски равнища на вредни емисии, както и рационални разноски по ползване и поддръжка на автомобила, но същевременно се стремят да избягат от етикета „ нискобюджетни артикули “.

За да реализира тази цел, MMC представи “Global Small ” – изчерпателен план, който работи за разпространение на усъвършенствани технологии, като подобрена аеродинамика, интелигентно редуциране на тежестта, рационално оразмеряване, високоефективно задвижване и така нататък

“Global Small ” планът създава изцяло нова архитектура за дребен автомобил, две различни транспортни средства (Space Star хечбек с 5 порти, и 4-врат седан - Attrage), напълно нови двигатели, както и нов цех в Тайланд (третият за MMC в страната, а от този момент е създаден и още един във Филипините).

От първичното си показване през март, 2012 година, продажбените размери на Space Star възлизат на 653,065 броя, (от сбор за проекта Global Small - 932,301 автомобила) разпределени както следва:
Европа** 205,264 бр.
ASEAN 196,951 бр.
Северна Америка 138,836 бр.
Япония 49,269 бр.
Австралия и Нова Зеландия 30,005 бр.
Латинска Америка 18,823 бр.
Среден Изток и Африка 13,873 бр.
Северна Азия 44 бр.
В същото време, Attrage способства с 279,236 “Global Small ” продажби към MMC.

Между януари и октомври, 2019 година 33.630 Space Star автомобила са продадени в Европа (+7%) – Топ 5 пазарите са: Германия (17.925 броя или 53% от общия размер на MME), Италия (3.473 броя), Франция (2.662 броя), Холандия (2.416 броя) и Австрия (1.407 броя).

Малък (или не чак толкова…) в Европа
Сегментите на дребните коли (A - с 1,027,000 продажби / B - с 3,011,000 продажби – източник: JATO EU12 2018) към момента са най-големите в Европа, въпреки че и двата представляват както предизвикателство, така и доста благоприятни условия за повечето производители:
Предизвикателствата:
Все по-затягащи се условия по отношение на тежестта и цената, при все по-ограничени маржове.
По-голяма конкуренция и ниско бюджетни предложения в района.
Засилена конкуренция, която променя баланса сред размер и облаги.
В същото време нужда от покриване на широкоспектърни производствени операции
Възможности:
Утвърдените модели оферират на европейските консуматори пространство, комфорт, сигурност и други екстри, които до скоро са били присъщи единствено за по-висок клас коли от C-сегмента.

Потенциално нарастване на домакинствата с повече от един автомобил (източник ACEA 2016 / 2 автомобила в домакинство):
Австрия: 21%
Белгия 24%
Франция 30.3%
Холандия 18.8%

Възможност за понижаване на средния разход на гориво и излъчвания за корпоративни коли
В този подтекст, Global Small планът, който се базира на висока успеваемост и японско качество, се радва на доста позитивни мнения в Европа – най-големият пазар на Space Star досега (31.4% от общите бройки):
Обширен интериор като в автомобил от B-сегмента
Достъпна цена за автомобил в A-сегмента
Комфорт
Дълъг лист с екстри
Ниски разноски за прилагане и поддръжка
Японско качество и надеждност

Нарастващият триумф на Space Star на пазари, на които дребните коли са традиция, като Франция и Италия (съответно със 113% ръст – източник Dataneo и 76.6% - източник UNRAE), между календарната CY18 и CY19 (9 месеца) потвърждават тази продуктова тактика.
Не е за подценяване и фактът, че Space Star допринася извънредно за ниския CAFE индекс на MMC във връзка с вредните емисии, подкрепяйки най-продавания плъг-ин хибрид Outlander PHEV (42.5% от общите продажби на MME за 9-те месеца на календарната 2019).

Geometry of Cool
Запазвайки главните характерности на Space Star – горивна изгодност и ниски нива на излъчвания, обстойно интериорно пространство в стилен на външен вид екстериор, както и ниски разноски за ползване и поддръжка, MMC внимателно наблюдава и изследва противоположната връзка на пазара.

Надграждайки триумфа на неколкократно фейслифтнатия модел от 16 моделна година, и ръководени от концепцията за още по-свеж дизайн, дизайнерите на Mitsubishi Motors продължават да „ изострят “ външния вид на Space Star, този път с имплементирането на Dynamic Shield образната еднаквост.

За първи показана като концептуален детайл през 2014 година, Dynamic Shield предната решетка към този момент се употребява във всички автомобили на MMC, без значение дали са леки автомобили, kei-cars, SUV, MPV или пикапи, като де факто потвърждава едновременно универсалността, само че и разнообразието, което придава на автомобила.
Същата концепция се следва и при новите MY20 ASX и MY20 L200. Цялата предна част на автомобила пред предното стъкло (капак, калници, ризница, решетка, фарове) е изцяло преобразена с Dynamic Shield в духа на динамичността, подобрената отбрана и японското майсторство.

С немалки старания по повод на инвестиции и произвеждане, същата трансформация се случва и при Space Star – той към този момент е грациозен и динамичен компактен градски автомобил, с по-характерна външност, само че все така компактни размери (увеличени единствено с 5 см до общо 3,845 mm)

В задната част имаме по-широка и по-изострена ризница, която кара автомобила да наподобява по-нисък и необятен. Дизайнът на задницата се добавя и от новите L-образни LED задни светлини.

Общата визия е подсилена от спойлера в задната част на покрива с интегрирана стоп светлина, който способства и за по-добра аеродинамика (Cd: 0.27).

Визуално по-внушителен, новият 2020 Space Star разчита и на по-изтънчени 15-цолови алуминиеви джанти, които подчертават усещането за динамичност и резистентност.

Да не забравяме и двата нови цвята, които се оферират за модела: Sand Yellow metallic и White Diamond.

White Diamond е специфичен цвят, основан по многослойна технология, която бе първо приложена при Eclipse Cross (в червено) през 2017 г. и след това при L200 (в бяло) тази година:

Накрая, само че не на последно място, увеличена е гамата аксесоари за модела. Новите попълнения са създадени от дизайнерите на MMC по този начин, че да пасват на новата по-приветлива визия на модела, като специфични декоративни облицовки за предна ризница, по ъглите и в профил на автомобила, черни 15-цолови алуминиеви джанти.
Изтънчен интериор
Промените в интериора са отговор на желанията на европейските клиенти и естествено продължение на екстериорните подобрения.
Нова тапицерия (налична в черно или сиво)

По стандарт композиция от текстил с геометрични форми в центъра на седалките и реплика на възли в профил със или без шевове, според от равнището на оборудване.

Опция е комбинацията от текстил в централната част и синтетична кожа отстрани с шевове и кантове.
Нова текстилна обшивка на вратите, покрит с текстил подлакътник с акценти в карбонова шарка.
Ново оформление на скоростния лост и пространството под таблото.
Нов преносим подлакътник за лидера (само при CVT)
Нови измервателни уреди със приблизително висок контраст, карбонов свършек и по-заострени форми.

Компактен и по-сигурен
Новото потомство на Space Star носи със себе си системи за сигурност, присъщи за „ огромни коли “, в компактния сегмент.
Система за различаване на заплахата от удар начело с функционалност за различаване на пешеходци – FCM
Система за предизвестие при напускане на пътната лента - LDW
Автоматична промяна на къси/дълги светлини - AHB
Камера за заден ход

Ефективността е преди всичко
Още от представянето си през 2012 година, Space Star предлага на своите потребители възможност за придвижване с доста ниско отражение върху околната среда – нисък разход на гориво и ниски равнища на вредни емисии.
Доразвиването на тази инженерна философия се показва във:
Изцяло новата “Global Small ” архитектура,
Подобрена аеродинамика (Cd. 0.27);
Структурна оптимизация и подсилена стомана, резултиращи в издръжливост над стандартната за промишлеността 200/250 MPa, както и в минимално тегло единствено 860 кг (само с 15 кг повече от предходното поколение)

Дължина от едвам 3,845 мм и достатъчно интериорно пространство за петима с общо място за краката - 1,651 мм
Изцяло нови високо ефикасни и леки 3-цилиндрови бензинови двигатели (1.0-литров / 71 к.с. / 88 Nm и 1.2-литрови / 80 к.с. / 106 Nm) с Mitsubishi Motors MIVEC системата и Auto Stop & Go (зависи от оборудването).
Освен това и двата мотора на Space Star са така проектирани, че да работят еднакво добре с напълно новата 5-степенна скоростна кутия, както и с INVECS-III CVT (само с 1.2-литровия двигател).

За 2020 моделна година инженерите на MMC са разработили и 130A алтернатор, както и нови предавателни цифри за 5-степенната механична кутия.

Свързаност
2020 Space Star е оборудван със Smartphone-linked Display Audio (SDA) система. Налична с 16 различни езика, тя предлага функционалностите на по-големите представители на марката, като навигация, връзка със смарт телефон, музика. Системата работи със 7-инчов WVGA тъчскрийн, както и посредством USB връзка за пренос на видео и музика. DAB и камерата за заден ход също работят посредством SDA.

*Източник: www.mitsubishi-motors.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР